Haberler

Eski Devlet Bakanı Toprak'tan Mülteciler İçin Atatürk Vurgusu

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Ayın Konuğu etkinliklerinde, eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Erdoğan Toprak’ı Karşıyakalılar ile buluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Ayın Konuğu etkinliklerinde, eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Erdoğan Toprak'ı Karşıyakalılar ile buluşturdu. Politika ve Türkiye başlıklı etkinlikte gündemi değerlendiren Toprak, "Terör ve mülteciler gibi başlıca sorunların üstesinden gelebilmenin tek yolu; ulu önder Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışıyla hareket etmektir" dedi.

Karşıyaka Belediyesinin Ayın Konuğu etkinliklerinin konuğu eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşen söyleşide, Türkiye'nin zor bir viraja girdiğini vurgulayan Toprak, şunları söyledi:

"Bugün dış ülkelerde bir tek dostumuz kalmadı. Türkiye ekonomisi dışa bağımlı bir ekonomidir. Bu nedenle herkesle iyi geçinmek zorundasınız. Suriye'ye sadece Suriye olarak bakmamak gerekir. Türkiye 11 ülkeye Suriye üzerinden ihracat yapıyordu. Bu kapıyı kapattığınızda 11 ülkeye ihracat durdu. Ayrıca, 2 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacı ülkemizde. Bu sıkıntılar yanlış politikalar ile büyüdü."

CHP'nin ise dış politikada Atatürk'ün miras bıraktığı "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle hareket edeceğini belirten Erdoğan Toprak, "Barış ortamı sağlandığında mülteciler de kendi vatanlarına dönmeye başlar" dedi.

Toprak, terör olaylarına karşı da bölge halkı ile birlikte hareket edileceğini, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım modelleri geliştirileceğini söyledi.

"HER ALANDA GERİLEDİK"

Türkiye'nin son yıllarda her alanda geriye gittiğini örneklerle anlatan Erdoğan Toprak, sözlerine şöyle devam etti: "Sporda uluslararası başarılarımız yok denecek kadar az. Doping, şike olayları hiç olmadığı kadar arttı. Biz bıraktığımızda terör olayları sonlanma aşamasındaydı. Şimdi her gün şehit haberleri geliyor. Ekonomimiz sadece inşaat ile yaşatılmaya çalışılıyor. Özgürlükler ortadan kaldırıldı. Köşe yazarlarına, muhalefete tahammül edemeyen bir anlayış var. Biz bu anlayışa izin vermeyeceğiz."

"GÜVERCİNİN KANADINI KIRDIRMAYACAĞIZ"

Etkinliğe katılımı nedeniyle Erdoğan Toprak'a teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Güvercinin kanadı gibi özgür, zeytinin dalı gibi barış yüklüyüz. Güvercinin kanadını kırmaya, zeytini kökünden sökmeye çalışanlara karşı özgürlüğümüz ve barıştan vazgeçmeyeceğiz. Atamızın 'yurtta sulh cihanda sulh' sözü bizim rehberimizdir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erdoğan Toprak Karşıyaka Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title