Haberler

Eski Devlet Bakanı Şener Sivas'ta

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Siyasi Kimliğini Bırakmadığını Belirterek, "Önümüzdeki Zamanlarda Toplumun Talebine Göre Bu Konuda Gerekeni Yapacağım" Dedi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, siyasi kimliğini bırakmadığını belirterek, "Önümüzdeki zamanlarda toplumun talebine göre bu konuda gerekeni yapacağım" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) 2007 yılı vergi rekortmenleri ödül törenine katılan Abdüllatif Şener, yaklaşık 500 araçla yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yapılan konvoyla şehir turu atan Şener, daha sonra STSO'ya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener; Türkiye'nin önemli sorunları olduğunu belirterek, "Daha önceden gelen alışkanlıklarım var. Ben de ülkemiz adına sorunların aydınlanması için siyasi hayatımda olduğu gibi şimdi de konuşmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Bazı gazetelerde, "AK Parti'nin MKYK toplantısına katıldığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a AK Parti'nin kapatılma kararını 9 ay önce söylediği" şeklinde yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine Şener şunları kaydetti:

"Ben Başbakan ile sadece bilgimi paylaştım, Başbakan'ı uyarmadım. Gazetede çıkan haberde yazıyı yazan arkadaş, bazılarını doğru, bazılarını yanlış yazmış. Ben seçimden 9 ay önce değil, 2 yıl önce gerekli ikazlarda bulundum" dedi.

AK Parti'nin kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki soru üzerine Şener, parti kapatmanın Türk siyasetine bir şey kazandırmadığını ifade ederek, "Meclis'e baktığımızda bir çok siyasi partinin daha genç olduğunu görüyoruz. AK Parti yaklaşık 7 yıllık bir parti. Bir partinin olgunlaşması için zaman gerekir. Parti kapatmak Türk siyasetine fayda getirmez. Türkiye bir hukuk devletidir, kurumu ve kuralları vardır. Yargıya güvenmek gerekir" açıklamasını yaptı.

Bir gazetecinin siyaset hayatının bitip bitmediği yönündeki sorusu üzerine Şener, tekrar siyasete atılacağının sinyalini vererek, "Siyaset hayatım bitmiş olsaydı, siz bana bu kadar büyük ilgi göstermezdiniz. Ben zaten siyasi kimliğimi çıkarmış değilim. Ben hayatımda hiçbir şeye sınır koymadım. Halkın talebi olursa siyasi rol alırız. Ölçtüğüm kadarıyla halkın siyasette yenilik beklentileri var, buna da benim ismim renk katıyor. Halkın andığı isim olarak ön plana çıkıyorum ancak halktan gelen dalganın seviyesinin büyük olmaması durumunda beklemem gerekiyor" diye konuştu.

Abdüllatif Şener, Sivassporla ilgili soruya ise "Sivasspor 3 yıldır süper ligde. Her yıl 4 sıra atlayarak ligi bitiriyor, bu sene şampiyon olarak bitirmesini temenni ediyorum" dedi.

(İG-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title