Haberler

Eski Devlet Bakanı Mehmet Altınsoy Hayatını Kaybetti

Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mehmet Altınsoy, Tedavi Gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vefat Etti.

Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mehmet Altınsoy, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.

Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle 13 Şubat Salı günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Altınsoy, nöroloji yoğun bakım servisinde müşahede altında bulunuyordu. Altınsoy'un 3 gün önce beyin ölümünün gerçekleştiği ve bugün de hayatını kaybettiği öğrenildi.

ALTINSOY'UN ÖZGEÇMİŞİ

1924 yılında Aksaray'da doğan Altınsoy, 1961-1969 yılları arasında milletvekilliği, 1965'te Devlet Bakanlığı, 1961'de Kurucu Meclis üyeliği yapmıştı. 1984-1989 yılları arasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Altınsoy,28 Haziran 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin oluşturduğu, Necmettin Erbakan'ın Başbakan, Tansu Çiller'in de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğu 54. Hükümette de Devlet Bakanlığı yapmıştı. Mesleği avukatlık olan Altınsoy, Diyanet İşleri eski Başkanı Ahmet Hamdi Akseki'nin damadıydı.

(TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title