Haberler

Eski Dep Milletvekili Selim Sadak:

Şanlıurfa'da Açıklama Yapan Eski Dep Milletvekili Selim Sadak, Birlik ve Beraberlik Mesajı Vererek, "Dağdaki de Asker de Polis de Bizim Çocuklarımızdır, Bırakın Birlikte Yaşayalım" Dedi.

Şanlıurfa'da açıklama yapan eski DEP milletvekili Selim Sadak, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Dağdaki de asker de polis de bizim çocuklarımızdır, bırakın birlikte yaşayalım" dedi.

"Bin Umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan'a DEP eski milletvekili Selim Sadak ve DTP'li belediye başkanlarından destek geldi. Selim Sadak ve beraberindekiler, "Bin Umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili İbrahim Ayhan'ın Viranşehir'deki seçim bürosunda yüzlerce kişi tarafından halaylarla karşılandı. Karşılama sırasında "Oylar namustur, namus satılmaz", "Çeteler hapse bağımsızlar meclise" şeklinde sloganlar atıldı.

Seçim bürosunda bir araya gelen isimler arasında DEP eski milletvekili Selim Sadak'ın yanı sıra DTP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Aktaş, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkanı Zülkif Karatekin, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir de vardı. Burada halka yönelik bir konuşma yapan eski DEP milletvekili Selim Sadak, Viranşehirli'lerden bu seçimlerde oy oranlarını 2 katına yükseltmelerini istedi. Baykal'a oy verenlerin sadece

etnik olarak Kürt olduğunu iddia eden Sadak, "Bugünlere kolay gelmedik, birçok demokrasi şehidi verdik. Bizi bugünlere getiren sevgili Orhan Doğan, Musa Anter, Muhsin Melik'lerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bizi bugünlere getiren ve hayatını demir kapılar arkasında sürdüren, bize cesaret veren sevgili yoldaşıma saygılarımı sunuyorum. Çünkü Urfa'da İbrahimler'in Nemrutlar'a karşı başlattığı mücadelenin temelinde onlar vardır. Bunu unutmak nankörlüktür, insanlık dışıdır. Sevgili Viranşehirliler, önümüzde

büyük bir sınav var. Ya 'Kusura bakmayın bu 30 yıllık mücadele bir şaka idi. Satranç oynadık, yenildik' deyip ortalığı kan dökmek isteyenlere bırakacağız. Ya da 'Biz varız, bizde cennet anahtarı yok. Cennetin anahtarı Allah'ın elindedir. Bizde kardeşliği pekiştirme anahtarı olacak, barış anahtarı olacak, sevgi anahtarı olacak, o da sizin parlamentoya göndereceğiniz sevgili vekilleriniz olacak' diyeceğiz. Bize Türkiye'de kaç Kürt'ün olduğunu sordular, ben de '16 milyon' diye cevap verdim. Bana neden oy

alamadığımızı sordular, ben de boynumu büktüm. Dağdaki çocuklar bizim çocuklarımız, askerler bizim çocuklarımız, polisler bizim çocuklarımız. Bırakın birlikte yaşayalım" diye konuştu.

Danıştay kararı ile görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise İbrahim Ayhan'ların kendilerinden aldıkları bayrağı daha ileri götüreceğini söyledi. Demirbaş, "Hiçbirimiz koltukta veya bir makamda dünyaya gelmedik. Fakat hepimiz bir dil, kültür ve tarih ile dünyaya geldik. Dilimiz, kültürümüz ve tarihimiz için ne bedel gerekiyorsa ödeyeceğiz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra DEP eski milletvekili Selim Sadak, "Bin umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Kayapınar Belediye Başkanı Zülkif Karatekin ve DTP'li yöneticiler el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.

(ŞÇ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title