Haberler

Eski Demokrat Partililerden Bakan Soylu'ya Destek

Eski Demokrat Partililerden Bakan Soylu'ya destek Bakan Soylu'nun arkadaşları, 2010 referandumunda yaptıkları çalışmaların finansörünün FETÖ olduğunu iddia eden CHP lideri ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu Demokrat Parti İstanbul eski Teşkilat Başkanı : "CHP Genel Başkanı...

Eski Demokrat Partililerden Bakan Soylu'ya destek

Bakan Soylu'nun arkadaşları, 2010 referandumunda yaptıkları çalışmaların finansörünün FETÖ olduğunu iddia eden CHP lideri ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Demokrat Parti İstanbul eski Teşkilat Başkanı : "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla FETÖ kampanyası yürütülüyor"

İSTANBUL - Demokrat Partili eski teşkilat üyeleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da destek verdiği 2010 Referandumunda yaptıkları 'evet' çalışmalarında FETÖ'nün finansman sağladığını iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Başkan vekili Özgür Özel 26 Aralık 2017 tarihinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtmiş, suç duyurusu dilekçesinde Soylu'nun da destek verdiği 2010 referandumu için "Demokrasi Buluşmalarında" adı altında yapılan çalışmaların finansman kaynağının FETÖ olduğunu iddia etmişti.

"Demokrasi Buluşmalarında" adlı çalışmaları yürüten, Demokrat Partili eski teşkilat üyeleri, bugün İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kırıkkale, Mersin, Kayseri ve Trabzon'daki adliyelerde bir araya gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Engin Altay, Engin Özkoç, Bülent Tezcan ve Özgür Özel hakkında "Terör örgütlerinin; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını basmak veya yayınlamak" ile iftiradan suç duyurusunda bulundu.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla FETÖ kampanyası yürütülüyor"

İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunduktan sonra adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup basın metnini okuyan Demokrat Parti İstanbul eski Teşkilat Başkanı Harun Hınız, bir süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte 12 Eylül 2010 referandumunda yapmış oldukları sivil inisiyatif çalışmaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla FETÖ kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

"Olumlu katkı sağlamamızın milletimiz açısından uygun olacağını değerlendirdik"

12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi Süleyman Soylu ve bir grup arkadaşlarıyla İstanbul'da bir otel ve restoranda iki gün üst üste bir araya geldiklerini ve nasıl bir tutum içerisinde olmaları gerektiğini tartıştıklarını aktaran Hınız, "Neticede ülkemizde milli iradenin güçlenmesine katkı sağlayacağı, vesayet odaklarının gücünü kıracağı düşüncesiyle bu sürece olumlu katkı sağlamamızın demokrasimiz ve milletimiz açısından uygun olacağını değerlendirdik" dedi.

"İddia edildiği gibi anons arabaları, afişler ve bayraklar kullanılmamıştır"

Aldıkları karar çerçevesinde, referandum kampanyası sürecinde illerde bir takım toplantılar yaparak vatandaşları "Demokrasi Buluşmalarında" adı altında sivil toplum örgütlerini "Evet" tercihi yönünde bilgilendirdiklerini kaydeden Hınız, "Referandumun içeriğini anlatmak üzere bir program dahilinde arkadaşlarımızla çalışmalara başladık. Özellikle belirtmek isteriz ki 12 Eylül 2010 referandumu 'Demokrasi Buluşmalarında' mütevazi ama etkili salon toplantıları, konferanslar ve paneller organize edilmiştir. İddia edildiği gibi anons arabaları, afişler ve bayraklar kullanılmamıştır" diye konuştu.

"Bu iftiranın bir FETÖ projesi ve saldırısı olduğu çok açıktır"

Hınız, yapılan çalışmanın bağımsızlığına ve sivil inisiyatif karakterinin bozulmamasına özen gösterildiğini belirterek, "Süleyman Soylu ise bu toplantılarda bizlere refakat etmiş, arkadaşlarımızın kendi illerinde organize ettiği toplantılara katılmıştır. Bu çalışmanın bir örgütün finansman desteğiyle yapıldığı iftiransın atılması, CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun mevcut siyaset tarzına uygun düşse de, hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul edilemezdir. Bu iftiranın bir FETÖ projesi ve saldırısı olduğu çok açıktır" ifadelerini kullandı.

Hınız, son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan, Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında iftira ve FETÖ'ye iltisakları nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Soylu Demokrat Parti İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title