Haberler

Eski Çete Lideri Nedim Yaşar Öldürüleceğini Biliyordu

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, “Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu” isimli kitabının tanıtımı sonrası silahlı saldırıya uğrayarak infaz edilen eski çete lideri Nedim Yaşar’ın öldürüleceğini önceden bildiği ortaya çıktı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, "Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu" isimli kitabının tanıtımı sonrası silahlı saldırıya uğrayarak infaz edilen eski çete lideri Nedim Yaşar'ın öldürüleceğini önceden bildiği ortaya çıktı.

Eski çete lideri Nedim Yaşar, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da "Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu" isimli kitabının tanıtımı sonrası silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Motosiklet çetesi Bandidos'a bir dönem destek grubu olarak faaliyet gösteren Los Guerreros çetesinin eski lideri Nedim Yaşar'ın öldürüleceğini önceden bildiği öğrenildi.

20 ülkede faaliyet gösteren çete

Dünyanın en tehlikeli motosiklet çeteleri arasında yerini alan Teksaslı Bandidos çetesinin Türkiye dahil 20'den fazla ülkede 2 bin 500'den fazla üyesi bulunuyor. Üyelerin karıştığı suçlar arasında kokain, meth ve esrar dağıtımı, haraç ve kadın ticareti yer alıyor.

2012 yılında ayrıldı

Motosiklet çetesinin Danimarka'daki alt destek gruplarından biri olarak bilinen ve daha sonra lağvedilen "Los Guerreros" adlı grubun eski lideri Nedim Yaşar, katıldığı birçok radyo ve televizyon programında çetenin kullandığı metotları deşifre ediyordu. Yeni nesillerin çete üyeliğine özenmemesi için ceza infaz kurumunun düzenlediği seminerlere konuşmacı olarak katılan Yaşar'ın, polis kayıtlarına göre 2012'de destek grubundan ayrıldığı biliniyor.

Öldürüleceğini biliyordu

Yakın akrabaları, Nedim Yaşar'ın katıldığı radyo ve televizyon programlarında sürekli tehditler aldığını, takip edildiğini ve öldürüleceğini dile getirmesine rağmen Danimarka polisinin gerekli tedbirleri almadığını ifade etti. Sistematik olarak tehditler alan Yaşar'a Kopenhag polisinin acil durum için alarm telefonu verdiği ancak saldırıya uğradığı sırada bu telefonun yanında olmadığı öğrenildi. Öte yandan uzmanlar ani saldırılarda alarm telefonlarının işe yaramayacağını açıkladı.

"Birileri Nedim Yaşar'ın çok konuştuğunu düşünmüş olabilir"

Nedim Yaşar'ın geçmişinin kendisini takip ettiğini hatırlatan çete uzmanı Poul Kjellberg, "Nedim Yaşar defalarca tehdit edildiğini ifade etmişti. Ancak buna rağmen yılmadan Bandidos destek grubu Los Guerreros'un hangi faaliyetlerde bulunduğunu ve metotlarını anlatmaya devam ediyordu. Bu infazla çete diğer üyelerine açık bir mesaj göndererek örgütün şifrelerini kimsenin açık etmesine izin verilmeyeceğini göstermek istedi" ifadelerini kullandı.

Danimarkalı sevgilisinden sosyal medya üzerinden elveda mesajı

Ölümünün ardından Nedim Yaşar'ın sevgilisi Emilie Riddersholm sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kelimeler şu an duygularımı tarif edemez. Artık burada olmadığını düşündüğümde tüm vücudumu acıtıyor. Yaptığın her şeyle sonsuz gurur duyuyorum. Sen benim hayatımın aşkısın. Sonsuza dek kalbimde olacaksın ve tekrar buluşacağımız güne kadar seni özleyeceğim. Seni bu hayattan daha çok seviyorum. İyi Uykular tatlı aşkım" ifadelerini kullandı.

Nedim Yaşar 1987 yılında Konya'nın Kulu ilçesi Karacadağ köyünde dünyaya geldi. 4 yaşındayken ailesiyle birlikte Danimarka'ya göç eden Yaşar, radyo programlarında anılarından ve deneyimlerinden bahsediyordu. Yaşar Danimarka'da organize suç örgütleriyle ilgili bir kitap çıkarmıştı. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Danimarka Kopenhag 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title