Haberler

Eski Bond Kızı Joanna Lumley, Hayvan Hakları İçin Eylemde

Ünlü sanatçı Joanna Lumley, hayvan hakları için kollarını sıvadı. Eski bir Bond kızı olan sanatçı, Londra'da gerçekleştirdiği basın toplantısında hayvan taşımacılığı sırasında gerekli sağlık ve güvenlik koşullarının sağlanması talebinde bulundu. Compassion of World Farming grubunun düzenlediği kampanya ile geleneksel İngiliz iki katlı otobüsleri önünde basına poz veren sanatçı, "Hayvanların müsait bir yerde inmek için zile basmalarını beklemeyin" mesajını iletti.

Her yıl 80 binin üzerinde hayvanın ticari amaçlarla taşındığı İngiltere'de hayvanların konulduğu kafeslerin dar olması ve aç-susuz süren uzun yolculuklar sonunda telef olmalarına isyan eden hayvan hakları savunucuları, gerekli düzenlemelerin yapılması için kolları sıvadı. İngiltere'de izlenme rekorları kıran "Absolutely Fabulous" dizisinde ve 1969 yapımı "007 James Bond - Kraliçe'nin Hizmetinde" filminde oynayarak milyonlarca hayrana sahip olan eski Bond kızı Joanna Lumley de insan hakları ve hayvan

hakları konularında sayısız projeye imza atmış bir eylemci olma niteliğini de taşıyor.

20 yıldan uzun süredir hayvan hakları konusunda projelere katılan vejetaryen sanatçı Joanna Lumley, uzun saatler süren canlı hayvan transferlerine belli düzenlemeler getirilmesini talep etmek için bir araya geldiklerini belirterek, "İnsanlara geleneksel İngiliz otobüslerini göstererek, hayvanların zile basarak otobüsten inmek için izin isteyemeyeceklerini göstermeye çalışıyoruz. Bizler bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz ve onların da hakları var. Dolayısıyla bir araca doldurup, oradan gemiye, oradan başka

bir araca saatlerce süren seyahatlere izin veremeyiz. Hayvanları çok seviyorum ve insanların hayvanlara karşı ticari ve benzer nedenlerle yanlış tavırlarını değiştirmelerini istiyoruz. Eğer et yiyorsanız hayvanların gördüğü muamelenin sorumluluğunu almalısınız" ifadelerini kullandı.

Compassion of World Farming yöneticisi Philip Lymbery de, "İngiltere'den Avrupa'ya transfer edilen hayvanların içerisinde bulunduğu şartlar gerçekten içler acısı ve bizler bunu durdurmak istiyoruz. Transfer edilen hayvanların sayısı yıldan yıla artıyor ve bulundukları şartlarda hiçbir düzenleme yapılmıyor. Bizler İngiliz hükümetinin bu konuya önem vermesini istiyoruz. Umarız uzun saatler süren bu transferlere bir düzenleme getirirler ve hayvanları canlı bir şekilde değil de karkas şeklinde ihraç ederler.

Şu anda yetkililerin bu konuya yeterince önem vermediklerini biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Joanna Lumley ve Compassion of World Farming eylemcileri, projeye destek olmak isteyenleri 'www.stopliveexports.com' adresine davet etti. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

James Bond Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title