Haberler

Eski Bik Genel Kurul Üyesi Halit Ziya Sonay Vefat Etti

Eski Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı, eski Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul ve Denetim Kurulu Üyesi gazeteci Halit Ziya Sonay, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Eski Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı, eski Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul ve Denetim Kurulu Üyesi gazeteci Halit Ziya Sonay, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

BİK'ten yapılan açıklamada, "Kurumumuza ve basın sektörüne büyük katkılar sunarak, aramızdan ayrılan Halit Ziya Sonay'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz." denildi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 1942'de doğan Sonay, mesleğe 1959'da Yeni Sabah gazetesinde başladı. Sırasıyla İnkılap, Yeni Memleket ve Son Havadis gazetelerinde çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikasında 1972'den itibaren Genel Mali Sekreterlik ve Genel Sekreterlik görevlerini yapan Sonay, ilerleyen yıllarda Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Sonay, Basın İlan Kurumu'nun 1984 Şubat ayındaki Genel Kurulunda iki Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi ile birlikte BİK Genel Kurul üyesi oldu. O tarihten itibaren ısrarlı takip ve önerileriyle Basın İlan Kurumu personelinin birçok sosyal hakka kavuşmasında katkı sağlayan Sonay, basın mensuplarının daha çok yardım almasını amaçlayan önerileriyle basın tarihinde önemli yer edindi.

Halit Ziya Sonay, 19 Şubat 1993 tarihli 17. Genel Kurul Toplantısında Basın İlan Kurumu Denetim Kurulu üyeliğine seçildi. Bu görevinin ardından Sonay, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 20 Ekim 2001 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda yeniden aday olmayacağı gerekçesiyle Basın İlan Kurumu Denetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun 2003 yılı Mayıs ayındaki toplantısının finalinde veda konuşmasıyla kurumdaki görevinden fiilen ayrılan Sonay, bir bilen ve danışılan kişi olarak manevi hizmetini sürdürdü.

Sonay, Türkiye Gazeteciler Cemiyet tarafından Türk basınına uzun yıllar üstün hizmetler vermiş gazetecilerin ödüllendirildiği, 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan gazetecilere verilen "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü"ne 4 Kasım 2013'te layık görüldü.

Halit Ziya Sonay'ın, sendikacılık hizmetlerinin yanı sıra kurucuları arasında yer aldığı konut kooperatifiyle sayısız basın mensubunun ev sahibi olmasını sağlaması nedeniyle Maslak'ta bulunan Gazeteciler Sitesi'ndeki parka adı verildi.

Havva Sonay ile 1966 yılında evlenen Halit Ziya Sonay, üç çocuk babası ve dört torun sahibiydi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title