Haberler

Eski Basketbolcu Shaquille O'Neal Polis Oldu

Güncelleme:

NBA'den emekli basketbol yıldızı Shaquille O'Neal, dün Florida'da yemin ederek polislik görevine başladı.

NBA'in efsanevi basketbol yıldızı Shaquille O'Neal, dün Florida'da yemin ederek polislik görevine başladı.

YEMİN ETTİ VE GÖREVE BAŞLADI

Daha önce polis rolünü oynayan ve bu mesleğe ilgi duyduğunu söyleyen yıldız oyuncu, Eylül ayında polis olmak için başvurmuştu. Guardian'ın Associated Press'e dayandırdığı habere göre NBA'in eski oyuncusu Shaquille O'Neal, Salı akşamı düzenlenen bir törende yemin etti ve polislik görevine resmen başladı.

MAAŞ ALAMAYACAK

ABD 'nin Güney Florida eyaletindeki Doral bölgesinde bir süre yedek polis olarak görev yapacak olan Shaquille O'Neal, başvurusunu 2014 Eylül'ünde yapmıştı. Yıldız oyuncu maaş almayacak ve kendi sigortasını kendisi karşılayacak.

YEDEK POLİS

Doral bölgesinin polis şefi Donald De Luca, Shaquille O'Neal'ın yaşadığı Fort Lauderdale ve Orlando bölgelerinde görev yapacağını, aktif görevde yer almak yerine "yedek polislik" yapacağını açıkladı. Bu da ünlü yıldızın daha çok kamu hizmetleri yapması, çocuklar için bir rol modeli olması anlamına geliyor. De Luca "Shaquille O'Neal'ın takımımızda olması onur verici. O, bugünün gençliği için bir rol modeli. Mesleğimizin asaletine inanıyor" diye konuştu.

AMCALARI DA POLİSTİ

O'Neal daha önce Miami Sahili'nde, Florida'daki Golden Sahili'nde, Arizona'nın Tempe şehrinde ve Los Angeles limanında yedek polislik görevleri üstlenmişti. Shaquille O'Neal'ın 2 amcası daha önce polislik yapmıştı ve üvey babası da ABD ordusunda çavuştu. O'Neal, ilerde bir gün aktif görevdeki bir polis memuru olmayı ve sonra da şerifliğe yükselmeyi umduğunu söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Associated Press Florida Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title