Haberler

Eski Başhekimin Eşi Fetö İmamı ile 174 Kez Görüşme Yapmış

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi H.K.,'nın eşi L.K., Fettullahçı yapılanmanın Kırşehir imamı M.A. ile telefonda 174 kez görüştüğü ortaya çıktı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Kırşehir il sorumlusu M.A., ile 2014 yılı sonrasında 174 kez görüştüğü tespit edilen L.K.,'nın terör örgütü liderinin talimatları doğrultusunda Bank Asya'ya önceki hesap hareketlerinden farklı olarak para akışı sağladığı tespit edildi.

"Ufuk-Sen'den Sağlık Sen'e FETÖ'cüler korunmak amacıyla geçirilmiş"

Darbe girişiminden bir süre sonra gözaltına alınan ve serbest bırakılan Sağlık-Sen eski Başkanı N.Y., hakkında ise bir çok ihbar mailinin geldiğini ve bu mailler üzerine yapılan çalışmada ise gizli tanık ve ihbar maillerinin doğruluğu tespit edilerek ek delil oluşturulmasıyla birlikte yeniden gözaltı işleminin yapıldığı ve tutuklamanın yapıldığı belirtildi.

Sağlık-Sen Başkanı N.Y., hakkında hazırlanan iddianamede, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli eski muhasebe müdürü H.İ.Ş.,'nin sendika başkanı ve genel sekreter tarafından korunduğu tespit edildiğine yer verildi.

Haklarında hazırlanan iddianamede Ufuk-Sen adlı sendikadan bazı FETÖ'cülerin korunmak maksadıyla Sağlık-Sen adlı sendikaya geçirildiği ve Y.G.,A.R.G.,Y.D., ve T.D.,'nin darbe girişimine yakın bir tarihte Sağlık-Sen'e geçirildiğinin tespit edildiğine ver verildi.

"Sendika Başkanı gazete çalışanına haberlerin kalkması için baskı yapmış"

Kırşehir'de yerel bir gazete çalışanı Emniyette verdiği ifadede Sağlık-Sen eski Başkanının FETÖ/PDY'sının ortaya çıkarılması üzerine yapılan haberler sonrası kendisi ile görüştüğünü ve sendika başkanının haberlerin kaldırılması üzerine baskı yaptığını ileri sürdü.

Gazete çalışanı D.D., ifadesinde, "Darbe girişiminden sonra çalıştığım gazete sendika başkanının FETÖ bağlantıları ile sürekli yayınladığı haberler vardı. Sendika başkanı da haberlere son verilmesi için bize baskı yapıyordu.

Sendika Başkanı ile görüşmeye gittim. Bana, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kağıt basım ihalesi (reklam) yapılacağını ve ihaleyi doğrudan temin ile bize vereceğini karşılığında ise haberleri sonlandırmamızı istedi."dedi.

Kırşehir'de sağlık yapılanmasına yönelik ocak ayında operasyon yapılmış sendika temsilcisi ve genel sekreterinde aralarında olduğu 40 kişi göz altına alınarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title