Haberler

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Mardin'e Her Geldiğimde Kardeşlik ve Huzur Gördüm"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Mardin'e her geldiğimde kardeşlik ve huzur gördüm"MARDİN - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Mardin'e her gelişinde kardeşlik ve huzur gördüğünü söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu : " Mardin'e her geldiğimde kardeşlik ve huzur gördüm"

MARDİN - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Mardin'e her gelişinde kardeşlik ve huzur gördüğünü söyledi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "Sivil Toplum ve Din" konulu "14. Ufuk Turu Toplantıları"na katılmak üzere dün Mardin'e gelen Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geceyi tarihi kentte geçirdi. Bugün çeşitli temaslarda bulunan Davutoğlu, ilk olarak Mardin Valiliği ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Davutoğlu, Mardin'e ayrı bir muhabbet duyduğunu söyledi. Davutoğlu, "Ben kendimi daima Mardinli hissetim, Mardin'e muhabbet duydum ve dünyanın her yerinde Mardin'i tanıtmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeyi bir vazife bildim. Mardin'e hangi vesile ile gelirseniz gelin huzur bulursunuz. Ben akademisyen olarak geldim, başdanışmanlık görevim esnafında geldim, Dışişleri Bakanı olarak geldim ve ilk büyükelçiler toplantısını Mardin'e yaptım. Özellikle Mardin'i seçmiştik, çünkü herkesin Mardin'i tanımasını isterim. Mardin bizim için çok güzel bir ilimiz ve şehrimizdir. Başbakan olarak da defa etle gelmişimdir. Mardin'e her geldiğimde kardeşlik ve huzur gördüm" dedi.

"Bir daha o çukurdan çıkamayacaklar"

Çukur siyasetinin tümüyle çöktüğüne dikkat çeken Davutoğlu, "Çukur siyaseti yapan terör örgütünün bu siyaseti tümü çökmüştür. Bu çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla yapılmak istenilen şey aslında bu milletin bölünmesi, Mardin'in bölünmesi anlamına gelir. Milletin değişik unsurları arasında bir ihtilaf ortaya çıkarabilmek için bu siyaseti takip edenler onun içinde kaldılar ve bir daha o çukurdan çıkamayacaklar" diye konuştu.

Davutoğlu, daha sonra yukarı Mardin diye tabir edilen eski Mardin'in Birinci Caddesi'ni ziyaret etti. Esnaf ile sohbet eden Davutoğlu, Cuma namazını Ulu Cami'de kıldı. Ardından Mardin Müzesini ziyaret eden Davutoğlu, müzeyi gezerek sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Mardin Konya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title