Haberler

Eski Bakandan 'Pes' Dedirten Atamalar

Eski Bakan Çelik’in İzmir’de resmi bayramların değişmez sunucusu Erdal Topuz için 18 gün arayla iki kez yetkisini kullandığı ortaya çıktı.

Hüseyin Çelik’in Milli Eğitim Bakanlığı’ndan giderayak “takdir yetkisi”ni kullanarak yaptığı atamalarda ilginçlikler çıkmaya başladı. Eski Bakan Çelik’in İzmir’de resmi bayramların değişmez sunucusu Erdal Topuz için 18 gün arayla iki kez yetkisini kullandığı ortaya çıktı. Çelik, Topuz’u, 13 Nisan’da vekil olduğu Şirinyer Lisesi’ne, 30 Nisan’da ise Buca Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne müdür olarak atadı. Eğitimciler, “Buna katmerli torpil denir” yorumu yaptı.

Koltuğunu eski devlet bakanı Nimet Çubukçu’ya kaptıran Çelik’in 76. maddeye dayanarak yaptığı müdür atamalarına tepkiler büyüyor. Eğitimciler, liyakata uymayan, eğitim, kıdem, başarı gibi ölçütleri müdür olmalarına yetmeyen meslektaşlarının tepeden inme atanmalarını kabul edemiyor, eleştiriyor. Eğitimciler, atamalarda “liyakat”ın değil “itaat’ın arandığını savunuyor. Çelik’in eğitimde küskün, kırgın, kızgın insanlar yarattığı öne sürülürken, “Pes dedirten” bazı atamalar örnek gösteriliyor.

ŞANSLI MÜDÜR

Erdal Topuz, ingilizce öğretmeni. Mesleğe 1980 yılında İzmir’de Karşıyaka Ortaoukulu’nda başlayan Topuz, 1992’den beri Şirinyer Lisesi’nde. Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi resmi bayramların vazgeçilmez sunucusu olan Topuz, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdür vekilliği yaptı. Topuz’un müdürlük beklentisi Çelik’in 13 Nisan’da gönderdiği kararnameler arasından çıktı. Topuz, yıllarını geçirdiği Şirinyer lisesi’ne müdür atandı. Ancak Topuz hiç beklenmedik şekilde hızla terfi etti. Eski Bakan Çelik, Bakanlıktaki son gününde “takdir yetkisi”ni bir kez daha Topuz için kullanıp ödüllendirdi. Topuz, 30 Nisan tarihli kararnameyle Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne müdür atandı. Eğitimciler bir müdürlük bulamazken Topuz’un 3 haftadan kısa bir sürede genel liseden anadolu lisesine atlaması kıskançlıkla izlendi, bir o kadar da eleştirildi.

BAHTSIZ MÜDÜR

30 nisan tarihli kararname furyası ilginç bir talihsizliği de ortaya koydu. Mesut Günay, Karşıyaka Atakent İlköğretim Okulu Müdürü iken Eylül 2006’da görevden alınan Hasan Ali Çelik’in yerine Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Ancak Çelik 2 ay sonra mahkeme kazanıp dönünce Günay’a yeni yer arandı. Günay bu kez Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi müdürlüğüne atandı. Ama müdür atamaları iptal edilince Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi müdürlüğüne görevlendirildi. Son kararnamelerde ise Günay’ın “bahtsız müdür”lüğü bir kez daha tescillendi. Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi’ne Büyük Çiğli Müdür Vekili Abidin Özdemir atandı, Günay’a da 3 yıl önce ayrıldığı Atakent İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne dönmek kaldı.

SINIF ATLAYAN MÜDÜR

ÇELİK’in, tartışılan atamaları içinde “Müdür atanma koşullarını taşımayan”lar eğitimcilerin hedef tahtası oldu. Yönetmeliklere aykırı olduğu öne sürülen atamalardan biri de Salih İşgören İÖO’na yapıldı. İsmail Dönertaş’ın Salih İşgören İÖO’nun müdür vekili. Ancak Bakan oluruyla 13 nisan’da Ülkü İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısıyken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlüğüne vekaleten verilen Erdal Bayhan, Salih işgören İÖO müdürlüğüne atandı. Velilerin eylem koyup sahip çıktığı Dönertaş yeniden vekil olarak görevlindirilirken, Çelik’in Bayhan’a “sınıf” atlattığı ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title