Haberler

Eski Bakan Tüzmen'den Değerlendirmeler

Eski Bakan Kürşad Tüzmen, "7 seneye yakın bakanlık yaptım. Belli noktadan sonra görevi bırakıp, bizden sonraki gelenlere bayrağı devretmenin daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dünyagöz Antalya Hastanesi'nde göz kontrolü yaptırdı. Hastane Başhekimi Dr. Hakan Sivrikaya tarafından Tüzmen'in, göz keskinliği, göz numarası ve göz tansiyonu ölçüldü. Dr. Sivrikaya, Tüzmen'in gözlerinin çok sağlıklı olduğunu belirterek, küçük bir miyopunun olduğunu kaydetti. Daha sonra Hastane Müdürü Elvan Zaim'i ziyaret eden Tüzmen, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Tüzmen, periyodik olarak göz taraması yaptırdığını söyledi. Tüzmen, "Turizm amaçlı Türkiye'ye gelen tatilcileri göz muayeneleri yaptırdığını biliyoruz. Yabancılar, dünyada başka ülkelerde yaptırabilecekleri muayene ücreti ile Antalya'da hem tatil yapıyorlar hem de tedavilerini oluyorlar. Ben sağlık sektörünü ciddi bir gelir kapısı olarak görüyorum. Sadece İstanbul şehri, turizmden 50 milyar dolar gelir elde edebilecek kapasitededir. Bugün Fransa'nın yaklaşık 80 milyar dolar olan turizm gelirinin 55 milyar dolarını Paris şehri yapar. İstanbul, Paris'ten çok daha güzel bir şehir. Türkiye'nin kısa bir sürede turizm gelirlerinin 70 milyar doları geçeceğine inanıyorum. 2002'de yaklaşık 7 milyar dolarlık turizm geliri, bugünlerde 25 sağlık sektörünün de bunda büyük katkısı vardır" diye konuştu.

"GAZİANTEP VE MERSİN ETKİLENDİ"

"Suriye ile yaşananlar turizmi nasıl etkiliyor?" sorusuna Tüzmen, "Geçmiş iki dönem seçim bölgem olan Mersin ve Gaziantep illerine bakacak olursak, gelen turist sayısın da ciddi bir düşüş yaşandı. İhracatımıza baktığımız zamanda komşu ülkelerin önemi çok büyük. Yaşananlardan dolayı gerek ihracat, gerekse turizm alanında ciddi sıkıtılar yaşadığımız ortada. Kısa zamanda sıkıntılar giderilir ve komşularımızla iyi ilişkiler içinde oluruz. Böylelikle hem kendimiz kalkınır hem de bölgemizi ayağa kaldırırız" diye cevap verdi.

"TAKVİM DEĞİŞMEZ"

Tüzmen, "Yerel seçim tarihinin erkene alınma durumu var mı?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın söylediği takvimlerde, planlarda, programlarda değişiklik olmaz. Başbakan'ın verdiği takvim bugüne kadar hiç değişmedi. Bundan sonrada değişeceğini zannetmiyorum."

ADAYLIĞA, PİLOT ÖRNEĞİ

"Yerel seçimlerde aday olmayı düşünür müsünüz?" sorusuna ise Tüzmen, "Şu anda öyle bir spekülasyona girmek yanlış olur. Ben verilen görevi her zaman yaptım. Herhangi bir göreve talip olmadım. Şu an danışmalık hizmeti veriyorum. 7 seneye yakın bakanlık yaptım. Belli noktadan sonra görevi bırakıp, bizden sonraki gelenlere bayrağı devretmenin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben pilot olduğum için pilotlukta bir söz var, 'Kalktığın meydana bakmazsın, baktığınız zaman düşersin' yanıtını verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kürşad Tüzmen İstanbul Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title