Haberler

Eski Bakan Canikli'nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalan 3 Kişi Yakalandı

Samsun'da eski Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin müteahhit olan kardeşi Fahrettin Canikli'nin otomobilinden 194 bin 700 lira çaldıkları iddia edilen 33 yaşındaki Yücel B., 38 yaşındaki Yaşar Y. ve 46 yaşındaki Ahmet Y. polisin takibi sonucu yakalandı.

Samsun'da eski Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin müteahhit olan kardeşi Fahrettin Canikli'nin otomobilinden 194 bin 700 lira çaldıkları iddia edilen 33 yaşındaki Yücel B., 38 yaşındaki Yaşar Y. ve 46 yaşındaki Ahmet Y. polisin takibi sonucu yakalandı. Şüphelilerin daha öncede iki ayrı otomobilden toplam 500 bin lira değerinde çek, senet ve 237 bin lira para çaldıkları ortaya çıktı.

Olay, üç gün önce meydana geldi. İddiaya göre Eski Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin Samsun'da müteahhitlik yapan kardeşi Fahrettin Canikli, İlkadım İlçesi'ndeki Tapu Müdürlüğü'nde ev satışı yapıp bedeli olan 194 bin 700 lirayı poşete koyup 55 AC 348 plakalı otomobiline binerek hareket etti. Bu sırada Tapu Müdürlüğü'nde olan Yücel B., Yaşar Y. ve Ahmet Y. Canikli'nin yüklü miktarda para aldığını fark edip otomobilleriyle takibe başladı. Nurettin Canikli Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki İlkadım Kız Öğrenci Yurdu'na gelip otomobilini yurdun bahçesine park edip indi. Parayı da otomobilde bıraktı. Kısa süre sonra otomobilleriyle park yerine giren üç şüpheliden Yücel B., Canikli'nin otomobilinin sağ arka camını kırıp poşet içindeki parayı çalarak kaçtı. Paranın çalınmasının ortaya çıkması üzerine Fahrettin Canikli polise şikayette bulundu. Polis, yurdun güvenlik kamerası görüntülerinden olaydan kısa süre sonra lacivert renkli bir otomobilin ayrıldığını belirledi.

14 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Soruşturma başlatan polis ikisi komiser 14 kişilik bir özel ekip kurdu. Ekip yaklaşık 120 güvenlik kamerası görüntüsünü takibe alıp şüphlilerin kaçış yönündeki tüm emniyet müdürlüklerine olayla ilgili bilgi verdi. Güvenlik kamerası görüntülerinden üç şüphelinin eşgali belirlenip daha sonra kimlikleri tesbit edildi. Yapılan tespitin ardından polis dün, Ankara, Ordu'nun Fatsa İlçesi ve Samsun'in İlkadım İlçesi'nde yaptığı eş zamanlı operasyonla üç şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Çalınan paraların 85 bin liralık kısmı Yücel B.'de bulundu. Soruşturma sırasında üç şüphelinin aynı yöntemle 8 Ocak 2016 günü Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde Şefik Açıkgöz'e ait park halindeki 55 DJ 333 plakalı otomobilin bankadan çekildikten sonra bagajına bıraktığı 225 bin liranın çalınması ve  29 Şubat 2016 günü Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Mustafa Avcı'nın park halindeki 34 HM 0453 plakalı otomobilinden içinde 500 bin liralık çek senet ve bankadan çektiği 12 bin lira bulunan çantanın çalınması olayınıda gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

SAHTE PLAKA YAPTIRIYORLAR

Polis, şüphelilerin bu olaylarda kullanmak amacıyla lüks otomobil satın aldıklarını, araç satışı yapılan internet sitelerinden kendi otomobillerinin eşini bulup plakasını yazarak, reklamcılara sahte plaka yaptırıp, olay sırasında otomobillerine taktıkları belirlendi. Şüphelilerden Yücel B.'nin cezaevi firarisi olduğu, 11 ayrı suçtan Ankara, Yozgat, Gaziantep ve  Hatay illerinden arandığı ortaya çıktı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 3 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli İlkadım Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title