Haberler

Eski Almanya Başbakanı Kohl'un Türkleri Göndermek İstediği İddiası

Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl'ün 80'li yıllarda Almanya'da yaşayan her iki Türk'ten birini göndermek istediği iddia edildi.

Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl'ün 80'li yıllarda Almanya'da yaşayan her iki Türk'ten birini göndermek istediği iddia edildi.

Alman Der Spiegel dergisinde çıkan habere göre, Almanya'da 16 yıl başbakanlık yapan Helmut Kohl'ün, Türkler'den başka diğer yabancılar ile problem yaşanmadığını ve Türklerin yarısının ülkeden gönderilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Derginin haberinde bu bilgilere İngiliz istihbaratının kamuoyuna sunduğu 28 Ekim 1982 tarihli gizli bir dokümandan ulaşıldığı kaydedildi. Yaklaşık 3 milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'da 1983 yılında eski Başbakan Helmut Kohl iktidarı döneminde Geri Dönüşü Teşvik Yasası çıkmış, Türkiye'ye temelli dönüş yapanlara 10 bin 500 Mark verilmişti.

45 yıldır Berlin'de yaşayan Dürdane Özçelik, "Helmut Kohl ile ilgili aklıma iyi şeyler gelmiyor. Bizleri çalıştırdı Doğu Berlin'e verdi. Hiç sevmedi yabancıları" dedi.

Uzun zamandır Almanya'da yaşadığını ifade eden Erdal Sönmez de "Helmut Kohl aklıma göçmenleri sevmeyen, onlardan çok uzak olan Alman Başbakanlarından birisi olarak geliyor. ve hayatın cilvesi ki oğlu da Türkiye'den bir bayan ile evlendi" diye konuştu.

13 yıldır Yeşiller Berlin Eyalet Parlamentosunda milletvekilliği yapan Özcan Mutlu, Eski Almanya Başbakanı Helmut Köhl'ün Türk düşmanlığının İngiliz arşivlerinden öğrenildiğini dile getirerek, "Acaba Alman arşivlerini açsak neler ortaya çıkar onu merak ediyorum. Yıllar sonra belki bunları da öğreneceğiz ve şaşıracağız. Demek bu kadar dışlamaya rağmen, bu kadar düşmanlığa rağmen biz Türkler burada gerçekten başarılı olmuşuz. Çünkü o tepkiler, o düşmanlıklar, o ayrımcılıklar bizim önümüzü kesememiş. Bugün siyasette, sporda, sanatta, her alanda kendimizi kanıtlamışız ve Almanya'nın bir parçası olmuşuz. Ne mutlu bize" dedi.

"TÜRK GÖÇMENLERİN ALMANYA'YA SAĞLADIĞI FAYDALAR İNKAR EDİLEMEZ"

60'lı 70'li yıllarda Almanya'ya gelen Türk göçmenlerin ülkenin bugünkü zenginliğine kavuşmasında büyük bir pay sahibi olduğunun inkar edilemeyeceğini ifade eden Mutlu, kendisinin de bir misafir ailesi çocuğu olduğunu söyleyerek, dedesinin, babasının ve annesinin Almanya'nın kalkınmasına çok büyük faydaları olduğunu belirtti.

Kohl döneminde henüz bir çocukken bile göçmenlere karşı olan soğuk havayı bizzat yaşadığını anlatan Özcan Mutlu, "Arşivlerde o zamanlar Türkleri Almanya'dan uzaklaştırmayı kendine hedef seçmiş olduğunu öğrenmek; bir yandan o zamanki anti-Türk politikalarının gerçek yüzünü göstermiş oluyor, bir yandan da Türk düşmanlığını bir nevi ortaya çıkarıyor" ifadelerinde bulundu.

"MERKEL, KOHL'ÜN POLİTİKALARINI DEVAM ETTİRİYOR"

Milletvekili Özcan Mutlu sadece geriye bakmakla kalmamak gerektiğini dile getirerek, "Bugünlere bakmak lazım. Ne değişti? Bugün Sayın Angela Merkel, Kohl gibi olmasa da onun politikalarını devam ettirmekte. Hatta Sosyal Demokrat Partisi'nde bile Almanya'da Türkleri istemeyenler ve açıkça bunu söyleyenler var. Thilo Sarazzin bunun başını çekmekte. Hala o ırkçı şahısı partiden uzaklaştırmadılar. Eski Almanya Şansölyesi Helmut Schmidt dahi, 'Türkiye'yle Avrupa Birliği müzakerelerine başlanması yanlıştı' diyebiliyor. 93 yaşındaki adam, siyaseti bırakmış kenara çekilmiş hala Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi gerektiğini belirtmekte. Bu da bir sosyal demokrat. Yani bunları göz önünde bulundurduğumuzda Almanya'daki göçmen Türklerin durumu ve bu durumun vahimliği ortaya çıkıyor" dedi.

"TÜRKLER ALMANYA'NIN BİR PARÇASI"

Türklerin bu duruma sessiz kalmayarak mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Mutlu, Türklerin sanat, spor, siyaset gibi toplumsal alanlarda kendilerini kanıtladığını söyleyerek, örnek olarak futbolcu Mesut Özil ile yönetmen Fatih Akın'ı verdi.

Siyasette ise Almanya'da 35'e yakın Türk kökenli milletvekilinin eyalet ve federal düzeyde mevcut olduğunu sözlerine ekleyen Mutlu, kendisinin de Almanya'nın Çankaya'sı olarak bilinen Mitte ilçesinden Federal Parlamento'ya aday olduğunu belirtti. Mutlu, "Yani artık Türkler Almanya'nın bir gerçeği, Almanya'nın bir parçası. Bunu anlamamış olan siyasetçilere de anlatmak bizim görevimiz" dedi.

13 yıldır Yeşiller Berlin Eyalet Parlamentosunda milletvekilliği yapan Özcan Mutlu, Almanya' da Eylül 2013'te yapılacak federal seçimlere direk aday olarak katılıyor. Eyalet Milletvekili Özcan Mutlu'nun Federal Parlamentoya girmesine kesin gözüyle bakılıyor. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Almanya Berlin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title