Haberler

Eski Afganistan Başbakanı Gulbeddin Hikmetyar: "Gelin Savaşmayı, Silahlarınızı Bırakın ve Barış...

Eski Afganistan Başbakanı Gulbeddin Hikmetyar, "Gelin savaşmayı, silahlarınızı bırakın ve barış yapın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Afganistan stratejisi ile ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan eski Afganistan Başbakanı Gulbettin Hikmetyar, "ABD'nin yeni stratejisi çok belirsiz. Ben bu stratejinin netleşmesini bekliyorum. Bu stratejide önemli meselelerin bir kısmı söylenmiş ve belirsiz kalmış. Afganistan'da yabancı askerlerin çoğaltılmasıyla da savaş bitirilemez, belki bunun çözüm yolu Afganların bir araya toplanıp anlaşmalarıdır" diye konuştu.

"Gelin savaşmayı, silahlarınızı bırakın ve barış yapın"

Taliban ile temas halinde olduğunu belirten Hikmetyar, "Ben Taliban'ın birçok grup ve yetkilileri ile temas halindeyim ve onları hep barışa davet ediyorum. Taliban genelde iki gruba bölünmekte. Bir taraf savaşı bitirmek isterken diğer taraf savaşmak istiyor. Savaş isteyenlere sesleniyorum. Gelin savaşmayı, silahlarınızı bırakın ve barış yapın. Afganistan hükümetinin de onlar için barış ortamını uygun hale getirmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Trump, Afganistan ile ilgili yeni stratejisini açıklayarak, Afganistan'a daha fazla asker gönderileceğini ve Pakistan'a yönelik baskıların arttırılacağını belirtmişti. - KABİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title