Haberler

Eskader Faaliyete Girdi

Kısa Adı Eskader Olan Ergani Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Kuruluş Başvurusunu Yaparak Resmi Olarak Faaliyetlerine Başladı. Uzunca Bir Süredir Kuruluş Çalışmaları Devam Eden Ergani Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Eskader) 12 Mart Çarşamba Günü Resmi Olarak Kuruluş Başvurusunu Yaptı.

Kısa adı ESKADER olan Ergani Sürdürülebilir Kalkınma Derneği kuruluş başvurusunu yaparak resmi olarak faaliyetlerine başladı. Uzunca bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Ergani Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (ESKADER) 12 Mart Çarşamba günü resmi olarak kuruluş başvurusunu yaptı.

ESKADER Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuz, ESKADER'in tüzük yapısının çok geniş kapsamlı olduğunu belirterek, "Ergani'nin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne dair fikri ve becerisi olan herkesin derneğimizde yeri olacaktır" dedi.

ESKADER'in Ergani ve Erganililer için önemli bir fırsat olduğunu belirten Mehmet Oğuz, "Bir şehre ve şehirde yaşayanlara dair akla gelebilecek sosyal, kültürel, ekonomik, ekolojik, psikolojik her türlü girişim derneğimizin faaliyet alanı içindedir. Şehrimizin gerçek anlamda bir şehir kimliği kazanması, insanımızın şehirlileşme evriminin hızlandırılması için ESKADER olarak birçok alanda faaliyet yürütmeyi düşünüyoruz. Özellikle ilçemizde kurulmuş olan diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da dayanışma içinde hareket etmek temel prensibimizdir. Böylelikle her dernek bir diğerini bir şekilde aktive ederek ilçemiz açısından pragmatist bir yöntemle yaratacaktır. Son olarak yine belirtmeliyim ki, derneğimizin temel dayanağı ağırlıklı olarak genç kesimden oluşmaktadır. Özellikle kahve köşelerinde zamanını boşa geçiren gençleri derneğimizde görmek istiyoruz. Gençlerin çeşitli imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremedikleri düşünce ve projelerini biz dernek olarak gücümüz ölçüsünde destekleyip elbirliği içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

(ET-AŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title