Haberler

"Esir İsrail Askerleri İran'da" İddiası

Hizbullah Tarafından 2006 Senesinde Lübnan'da Kaçırılan 2 İsrail Askerinin İran'da Oldukları İddia Edildi. Arapça Yayımlanan Şark-ül Evsat Gazetesi, Esir Askerlerin İran'a Teslim Edildiklerini ve Almanya'nın Arabuluculuğuyla Yapılacak Bir Anlaşmayla Yakında Serbest Bırakılabileceklerini Bildirdi.

Hizbullah tarafından 2006 senesinde Lübnan'da kaçırılan 2 İsrail askerinin İran'da oldukları iddia edildi. Arapça yayımlanan Şark-ül Evsat gazetesi, esir askerlerin İran'a teslim edildiklerini ve Almanya'nın arabuluculuğuyla yapılacak bir anlaşmayla yakında serbest bırakılabileceklerini bildirdi.

İddiasını İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisindeki üst düzey bir yetkiliye dayandıran gazete, transferin İran'daki seçkin Devrim Muhafızları kuvveti tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. İsmi açıklanmayan yetkili, "2 İsrail askerinin Lübnan dışında bir ülkeye ve oradan da İran'a transferine dair operasyon El Kudüs Birliği'ne mensup özel birimler tarafından gerçekleştirildi" dedi. Operasyona El Kudüs'ün başındaki General Kasım Süleyman'ın liderlik ettiği ifade edildi.

Askerler temmuz ayında Hizbullah tarafından kaçırılmış, İsrail de buna karşı Lübnan'da 34 gün süren kanlı bir savaş başlatmıştı.

Ehud Goldwasser (31) ve Eldad Regev'in (26) ne zaman ve hangi ülke üzerinden İran'a getirildikleri açıklanmadı. Lübnan'ın sadece İsrail ve Suriye'yle kara sınırı var.

(AFP-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title