Haberler

Eşinin Verdiği Çikolata Tarifiyle Yola Çıktı, Fabrika Sahibi Oldu

Güncelleme:

Aydın'da eşinin çikolata ve kuru incir karışımıyla yaptığı bir tatlının tarifini geliştirerek çeşitli ürünler üreten girişimci, kurduğu fabrikayla ihracata hazırlanıyor.

Aydının Köşk ilçesinde 58 yaşındaki Nuri Ağaççı, 9 yıl önce eşi Semra Ağaççı'nın ikram ettiği ve içinde kuru incir, çikolata ve ceviz bulunan "incir rüyası" isimli tatlıyı beğenince bunun satışını yapmaya karar verdi.İlçede 135 metrekarelik dükkanda kuru incir ve çikolatanın yanı sıra lavanta, zeytinyağı ve haşhaşlı tariflerle üretim yapıp satmaya başlayan Ağaççı, taleplerin yıldan yıla artmasıyla turunç, portakal ve zeytinli tarifleri de bu ürünlere ekledi. Ar-Ge çalışmaları ve test üretimleri için Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde, içinde soğuk hava deposu bulunan 2 bin metrekare alanda fabrika kuran Ağaççı, yıllık 70 tonluk kuru incir işleme kapasitesine ulaştı.

Eşinin Verdiği Çikolata Tarifiyle Yola Çıktı, Fabrika Sahibi Oldu

"AR-GE İLE BÜYÜYORUZ"

Satış kanallarının yanında interneti de iyi kullanan Ağaççı, Ege şivesinden yararlanarak bulduğu "Yingari" markasıyla farklı ülkelerden de sipariş almaya başladı. AA muhabirine açıklama yapan Ağaççı, kuru incirin lezzetli ve sağlıklı olması dolayısıyla dünya genelinde tüketiminin giderek arttığını, Aydın ve çevresinde bu ürünle yapılan çok sayıda yemek, sos, reçel ve tatlı bulunduğunu söyledi.

Eşinin Verdiği Çikolata Tarifiyle Yola Çıktı, Fabrika Sahibi Oldu

İNCİRLİ DİŞ MACUNU YAPILACAK

Amaçlarının inciri kuruduğu şekliyle değil katma değer katarak pazarlamak olduğunu, bunun için geleneksel tarifleri endüstriyel ortamda denediklerini aktaran Ağaççı, sadece gıda olarak değil gıda takviyesi ve diş macunu gibi alternatif alanlarda da formüller geliştirmek için Ar-Ge çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Eşinin Verdiği Çikolata Tarifiyle Yola Çıktı, Fabrika Sahibi Oldu

KURU İNCİRLE 25 ÜRÜN

Kuru incirle ilgili 25 farklı ürün geliştirdiklerini, ilk etapta "incirle zeytin bir arada olur mu?" gibi tepkiler aldıklarını anlatan Ağaççı, "Ürünü tattıktan sonra düşünceleri değişiyor. Şu anda bazı ürünlerde talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Gücümüz nisbetinde mağazalaşmaya çalışıyoruz. Yurt dışından siparişler geliyor ancak ihracat tanımına uyacak bir bağlantı için görüşmelerimiz sürüyor. Umuyoruz bu yıl ilk ihracatımızı yapmış olacağız. Gelecekte ihracata ağırlık vermek, bu lezzetleri tüm dünyaya tattırmak istiyoruz." dedi.

Eşinin Verdiği Çikolata Tarifiyle Yola Çıktı, Fabrika Sahibi Oldu

TESTLER YAPILIYOR, PİYASAYA SÜRÜLECEK

İnciri sağlık sektörüne entegre etmek için de Ar-Ge yaptıklarına değinen Ağaççı, "İncirden yaptığımız diş macununu kullanmaya başladım. Çok iyi sonuçlar alıyoruz. Testlerin olumlu sonuçlanması halinde ticari bir ürün haline gelebilir." diye konuştu.

10 LİRALIK İNCİRİN DEĞERİ, 100 LİRAYA ULAŞIYOR

Eşiyle birlikte açtıkları şirkette 15 kişiye iş imkanı sağladıklarını anlatan Ağaççı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bir Avrupalı topraktan çıkan ürününü katma değerini en yüksek hale getirerek bize satıyor. Peki bunu neden biz yapmayalım? Bizim de kafamızı çalıştırmamız gerekiyor. Klasik üretim yöntemine inovasyonu katarak katma değerini yükselttik, çok değişik ürünler geliştirdik. Aydın'ın incirine de katma değer kazandırdık. Örnek veriyorum 10 liralık bir incir, bizim tarifimiz sonrası 100 liraya kadar çıkıyor. Bunu daha ne kadar artırırız, sürekli bunu düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title