Haberler

Eşini Öldürmeye Teşebbüs Eden Kadının Cezası Bozuldu

İzmir’in Buca ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşini uyurken bıçakla yaraladığı için önce ağırlaştırılmış müebbet cezası alan, daha sonra aşağılama ve tahrik altında işlediğinden indirim uygulanarak 5 yıl hapis cezası alan Semra G.’nin kararı, Bölge Adliye Mahkemesi’nce bozuldu.

İzmir'in Buca ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşini uyurken bıçakla yaraladığı için önce ağırlaştırılmış müebbet cezası alan, daha sonra aşağılama ve tahrik altında işlediğinden indirim uygulanarak 5 yıl hapis cezası alan Semra G.'nin kararı, Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozuldu. Sanık Semra G.'nin yargılanmasına yeniden başlandı.

Buca'da yaşayan Semra G., kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Akın G.'ye boşanma davası açtı. Semra G, Nisan 2016'da tartıştığı eşini gece uyurken bıçakladı. Yaralanan adam hastanede tedavi altına alınırken, Semra G. tutuklandı. Eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Semra G. hakkında geçen mart ayında karar çıkmıştı. Çıkan kararda mahkeme heyeti sanık Semra G.'ye önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, daha sonra suçu aşağılama ve tahrik altında işlediğinden ve mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle indirim maddeleri uygulanıp Semra G. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, İzmir Doktor Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin raporunda belirtildiği üzere, mağdurda birden fazla kesici alet yarasının bulunduğu, yaraların ayrı ayrı yaşamı tehlikeye düşürüp düşürmediği yönündeki gerekçesinin hükümde ve gerekçeli kararda tartışmasız ve gerekçesiz bırakıldığı için verilen cezanın bozulmasına karar verdi.

Rapor için duruşma ertelendi

Kararın bozulmasının ardından İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava yeniden görülmeye başlandı. Bugün yapılan ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Semra G. ve sanık avukatı Fatma Karaalhaslı katıldı. Mahkeme Başkanı Ali Mithat Özçakmaktaşı, İzmir Bölge Adliyesi 4. Ceza Dairesinin bozma kararını okudu. Sanık avukatı Fatma Karaalhaslı, rapora bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Duruşma savcısı da rapora bir diyeceklerinin olmadığını belirtti. Mahkeme başkanı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi bozma kararı doğrultusunda İzmir Adli Tıp Şube Müdürlüğüne yazılan rapor yazısına cevap gelmediğini okudu. Mahkeme Başkanı Ali Mithat Özçakmaktaşı, İzmir Adli Tıp Şube Müdürlüğünden mağdurda birden fazla kesici alet yarasının bulunduğu için ayrı ayrı yaşamı tehlikeye düşürüp düşürmediği yönünde raporun gelmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Olay, 19 Nisan 2016 günü, Buca ilçesinde meydana geldi. Ev hanımı Semra G., yaşadıkları kıskançlık krizi ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Akın G.'den ayrılmaya karar verdi. Çift birbirine karşılıklı boşanma davası açtı. Semra G. çocuklarını da yanına alıp ailesinin yanına gitti. Bu süreçte sık sık eşiyle tartışan Semra G. iddiaya göre eşine cep telefonundan tehdit içeren mesajlar attı. Eşine attığı mesajların daha sonra boşanma davası süresince sorun oluşturacağını düşünen Semra G. kocasından bu mesajları silmesini istedi. Eşinin ısrarla cep telefonundaki mesajları silmeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenen Semra G., iddiaya göre eşi Akın G. ile evde tartışmaları sırasında masanın üzerinde bulunan bıçağı alarak rastgele savurdu. Göğüsüne bıçak darbesi isabet eden Akın G. ağır yaralandı. Yaralanan Akın G. olay yerine gelen ekiplerin müdahalesinin ardından tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Semra G., ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra yargılanma sırasında tahliye edilerek tutuksuz yargılanmaya başladı. 'Eşi kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Semra G. hakkında geçtiğimiz Mart ayında karar çıktı. Çıkan kararda mahkeme heyeti sanık Semra G.'ye önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken daha sonra, suçu aşağılama ve tahrik altında işlediğinden ve mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle indirim maddeleri uygulanıp Semra G. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İzmir Buca 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title