Haberler

Eşini öldüren sanığa "haksız tahrik" indirimi uygulanarak verilen 20 yıl hapis cezası, müebbete çevrildi

Güncelleme:

Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yerel mahkemece "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi uygulanarak 20 yıl hapse mahkum edilen sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yerel mahkemece "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi uygulanarak 20 yıl hapse mahkum edilen sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hakan Kadakal ile avukatları katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Duygu Kadakal'ın kardeşi Gizem Topçu ile avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmasına karar verildiğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen müşteki avukatı Abdullah Onur Eyüboğlu, sanığın Yargıtay'ın bozma ilamı gözetilerek cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanık Kadakal da önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Ben ağır tahrik altında duyduğum hiddetle maktule yönelik eylemimi gerçekleştirdim. Bu nedenle tahrik hükümlerinin uygulanmasını ve tahliyemi talep ederim." dedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hakan Kadakal'ı "eşi kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de lehine takdiri indirim nedeni kabul eden heyet, cezayı müebbet hapse indirdi.

Mahkeme, yasal şartları oluşmadığından sanık hakkında "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Davanın geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ümraniye'de sanık Hakan Kadakal'ın, aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal'ı başka bir erkekle otele girdiğini gördüğü ve bu nedenle tartışmaya başladıkları belirtilmişti.

Sanık Kadakal'ın konuşmak için dışarıya çağırdığı eşinin gelmediği, bunun üzerine sinirlenerek belinden çıkardığı bıçakla Duygu Kadakal'ı öldürdüğü anlatılmıştı.

İddianamede, Hakan Kadakal'ın "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada sanık Kadakal, "eşi kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme sanığın cezasını, "haksız tahrik ve "iyi hal" indirimleri uygulayarak 20 yıla düşürmüştü.

Yerel mahkemenin kararının temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Hakan Kadakal'ın iç dünyasından kaynaklanan öldürme motivasyonunun maktulden kaynaklı haksız bir eylem olarak maktule yüklenemeyeceğini belirterek, yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ümraniye Yargıtay Mahkum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title