Haberler

Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke'yi silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'yi, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığa verdiği...

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke'yi silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'yi, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığa verdiği cezada "takdiri indirim" uygulamadı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep İnçke, maktul Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye, kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile müdahillerin avukatı Mustafa Haki Okuducu katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Nuray Yiğit ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına avukat Pınar Hacıbektaşoğlu da hazır bulundu. Sanık İnçke'nin barodan atanan avukatı Çağrı Kendirlioğlu da duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, müvekkilin medya baskısı nedeniyle son savunmasını yapamadığı belirterek, oturumun kapalı olmasını talep etti. Sanığın olaydan sonra teslim olduğuna ve yargılama aşamasında pişmanlık gösterdiğine değinen avukat, verilebilecek cezada pişmanlık ve haksız tahrik indirimleri uygulanmasını istedi.

"Kendimi öldürmeye kalktım"

Mahkeme heyeti, sanık avukatının, oturumun kapalı yapılması talebini reddederek sanığa son savunmasını sordu.

Sanık İnçke, gerçekleri söylemek istediğini ancak bunun çok zor olduğunu dile getirdi. Eşi tarafından aldatıldığını öne süren İnçke, "Onurum, gururum ve şerefim için buradayım. Bunu söylemekte zorlanıyorum. Çok sevdiğim bir eşim vardı, aldatıldım. İlişkisini yüzüme karşı söyledi. Bu ortamda bunu söylemek çok zor. En son kendimi öldürmeye kalktım. Allah kimseye yaşatmasın bunu. Banka kredilerime bakın, geçmişime bakın, bu hale nasıl geldiğime bir bakın. Bir insan nasıl bu hale nasıl gelir? Telefon mesajlarında da 'Neden ihanet ettin?' gibi mesajlar da mevcut. En son kendimi kaybettim. Cinnet getirdim. Onunla helalleşemedim, helalleşseydim kafama sıkacaktım. Teslim oldum. Cezamı çekmek için olaydan sonra karakola gittim. Allah kimseye yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Dosyanın karara bağlanacağını belirten mahkeme heyeti sanıktan son sözünü sordu. Sanık İnçke, "Çok pişmanım. Yüce adaletinize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, İnçke'nin, eşi Nisa Ece İnçke'ye karşı "tasarlayarak kasten eşini öldürme" suçunu işlediğini sabit görerek ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme sanığı ayrıca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin 400 TL adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın, kişiliği ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak cezada herhangi bir "takdiri indirim" yapılmasına yer olmadığına karar veren heyet, sanığın ayrıca kasıtlı suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına hükmetti. Heyet, sanığın verilen ceza miktarını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title