Haberler

Eşi Bulunmaz Bir Lezzet! Osmanlı'dan Dünyaya Armağan Dibek Kahvesi, Küllerinden Doğdu

Güncelleme:

Yüzlerce yıllık bir geleneğin ürünü olan Dibek kahvesi, son dönemde yeniden hatırlandı. Bu eşsiz lezzet, kendine has hazırlanma şekliyle hem yerli hem de yabancı kahve tutkunlarını cezbetmiş durumda.

kültürümüzde önemli bir yere sahip. Osmanlı'dan bugüne miras kalan Dibek kahvesi, son yıllarda yeniden eski popülerliğini yakalamış durumda.

ÇOK FARKLI BİR LEZZET

Türk kahvesinin çeşitli baharatlarla dibekte, el emeğiyle dövülüp karıştırılması yoluyla elde edilen Dibek kahvesi, bildiğimiz, klasik Türk kahvesiden çok daha farklı bir lezzete sahip.

YABANCILARI DA ETKİLİYOR

Bu topraklara özgü bir yöntemle öğütülüp pişirilen bu kahve, aradan geçen onca yıla rağmen zamana direnmeye ve özgün bir lezzet olarak ayakta durmaya devam ediyor. İçine eklenen aromaların, pişirme ve sunuş biçiminin de yardımıyla etkileyici lezzeti, bu kültüre yabancı olanları bile kendine çekmeyi başarıyor.

SON YILLLARDA YENİDEN YAYGINLAŞTI

Eskiden oldukça sınırlı mekanda tadabileceğimiz bu özel lezzet, artık yaygınlaşmaya ve daha çok insan tarafından tercih edilmeye başladı. Dibek kahvesi son yıllarda, eşsiz aromasını kaşfeden kahve tutkunları için vazgeçilmez bir tat oldu.

ÜÇÜNCÜ DALGA KAHVECİLİĞE YERLİ RAKİP

Son yıllarda ülkemizde gelişen ve büyük talep gören üçüncü dalga kahveciliğe yerli bir rakip olabilecek Dibek kahvesi, en çok ilgiyi orijinalliği ile çekiyor. Taş ya da ağaç dibekler içinde dövülen kahvenin o kendine has tadını alanlar için vazgeçilmez bir lezzet olma yolunda ilerliyor.

KÖPÜĞÜ ÇOK DAHA LEZZETLİ

Son dönemde Yunanistan'da da popüler olan dibek kahvesi, yavaş yavaş tüm dünyanın ilgisini çekmeye başlamış durumda. Köpüğünün normal Türk kahvesinden çok daha lezzetli olması da Dibek kahvesinin, kahve tutukunları için bir adım daha öne çıkmasının sebeplerinin başında geliyor.

FAYDALARI İLE DE EŞSİZ

Sindirimi kolaylaştıran Dibek kahvesinin, ağız kokusunu engelleyip tokluk hissi vermesi en bilinen faydaları arasında. Ayrıca safra taşı için de ilk tavsiye edilenlerden biri.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Komik - İlginç Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title