Haberler

Esgin'den domates üreticisine bir müjde daha

Güncelleme:

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'den domates üreticilerine yeni bir müjde geldi. Esgin, Türk Şeker'in Karacabey ve Mustafakemalpaşa'daki domates üreticilerinin ürünlerini hasat sonuna kadar alacağını duyurdu.

Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da bu yıl rekolte yüksekliği ve sözleşmeli dışı ekim sebebiyle ürün fazlalığından fiyatları düşen domates üreticisinin sorununa çözüm getiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan ile görüşerek, Türk Şeker'in piyasayı regüle edecek salçalık domates alımını sözleşme fiyatı esas alınarak 50 bin ton alacağını duyurmuştu. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'nın yanı sıra Bandırma ve Susurluk bölgesindeki salçalık domates üreticileri tarafından sevinçle karşılanan gelişme sonrasında alımlar Türk Şeker üzerinden sorunsuz devam ediyor. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üreticilere yeni bir müjde daha verdi.

Salçalık domates üreticilerinin ürünlerini hasat sonuna kadar Türk Şeker üzerinden alınmaya devam edeceğini duyuran Esgin, şunları söyledi:

"Salçalık domates üreticilerimiz ürünlerini Türk Şeker üzerinden sözleşme fiyatları esas alınarak vermeye devam ediyor. 50 bin tonluk alım garantisi dolmak üzere. Üreticimize bir müjde daha verelim. Hasadın sonuna kadar herhangi bir sınırlama olmaksızın alımlar devam edecek. Üreticilerimizin sorununa hassasiyetle yaklaşarak çözüm getiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan'a bölgemiz ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Milletvekili AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Yarın okullar tatil mi? 27 Mart Çarşamba okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Resmi Gazete atama kararları! 27 Mart Resmi Gazete bugünün kararları neler? Alperen İlhan kimdir? Zafer Partisi Edirne- Enez Belediye Başkan adayı Alperen İlhan kaç yaşında, nereli? Kadir İnanır'ın son durumu nasıl, entübe mi? Bakan Koca açıkladı! Serkan Konak kimdir? Zafer Partisi Edirne- Merkez Belediye Başkan adayı Serkan Konak kaç yaşında, nereli? 26 Mart 2024 Avusturya- Türkiye maçı kaç kaç bitti? Maçta neler oldu, kim kazandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 27 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 27 Mart Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 27 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 27 Mart 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 27 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (27 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bilal Korkmaz kimdir? İYİ Parti Zonguldak Kozlu Belediye Başkan adayı Bilal Korkmaz kimdir? Hayrettin Ünlütürk kimdir? İYİ Parti Zonguldak Çaycuma Belediye Başkan adayı Hayrettin Ünlütürk kimdir?
500

Yorumlar (1)

ulubatlı:

helal olsun halka hizmet hakka hizmet

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title