Haberler

Esenyurt'ta Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Güncelleme:

Esenyurt'ta Kurban Bayramı hazırlıkları başladı Esenyurt Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmesi için çalışmalara başladı.

Esenyurt'ta Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

İSTANBUL - Esenyurt Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmesi için çalışmalara başladı. Korona virüs önlemleri kapsamında çadır alanları sosyal mesafeye göre hazırlandı. Her çadıra su hattı çeken ekipler belirlenen yerlere pandemiyle ilgili bilgilendirme afişleri de asarken alan havadan da görüntülendi.

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, 72 bin metrekare alan üzerine kurulan 6 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvan kapasiteli kurban satış ve kesim alanında özel önlemler aldı. Pandemi süreci nedeniyle çadırları sosyal mesafeye göre hazırlayan ekipler, her çadıra su hattı çekti. Pazar alanının yollarını düzenleyerek, elektrik tesisatı için çalışmalarını sürdüren ekipler, belirlenen yerlere pandemiyle ilgili bilgilendirme afişleri de astı.

Dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları sürecek

Kurban satış ve kesim alanında çalışmalar tamamlandıktan sonra kurbanlıklar alana girmeden önce çadırlarda dezenfeksiyon çalışması yürütülecek. Dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalışmaları bayram sonuna kadar devam edecek. Ayrıca kesimhanenin de içerisinde bulunduğu pazarda kurban satıcıları için seyyar duş ve seyyar lavabo, kafeterya, mescit ve otopark bayram sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek

Zabıta ve veteriner hekimler 24 saat alanda olacak

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, alanda giriş çıkışları kontrol ederek güvenliği sağlayacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kurbanlıkların alana girişinde ve çadırlara alınmasında küpe ve sağlık kontrolü yapacak. Kurban satışı ve kesimi, belediyenin belirlediği alanlarda yapılacak

Esenyurt Belediyesi, hastalıklı kurban satışının önüne geçmek ve sağlıksız koşullarda kesim yapılmasına engel olmak için belirlenen kurban satış ve kesim alanları dışında satış ve kesim yapılmasına izin vermeyecek. Belirlenen 8 kapalı pazar ve 1 kesimhanede bayram boyunca veteriner hekimler görev yapacak. İl Tarım Müdürlüğünün belirlediği 5 Temmuz tarihinde şehre getirilecek olan kurbanlıklar, Esenyurt Belediyesi Veteriner hekimleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra alana alınacak. Hastalık şüphesi olan ve küpesi olmayan kurbanlıkların alana girişine izin verilmeyecek. Öte yandan alan havadan drone ile görüntülendi.

"Çalışmalarımız devam ediyor"

Kurban satıcıları ve vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil İbrahim Çalış, "Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt'un koordinatörlüğünde uzun süredir Kurban Bayramı için ön hazırlık yapıyoruz. Amacımız, hem kurban satıcılarının hem de alıcıların rahat edebilecekleri bir alan oluşturmak. Şu anda gelecek vatandaşlarımız ve hayvanların sağlığı açısından suyu çok önemsiyoruz. Her çadıra su çekiyoruz, yollarımızı yaparak elektriği getiriyoruz. Bunun yanı sıra çevre güvenliğini sağlıyoruz. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra gelecek olan bütün kurbanlıkların girişte veteriner hekimler tarafından kontrolleri, karne ve tahlilleriyle ilgili incelemeleri yapılacak. Herhangi bir şüpheli hayvan görüldüğünde karantinaya alınacaktır. Korona virüsle mücadele kapsamında dezenfeksiyon ve çevre sağlığı açısından haşerelere ve sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenyurt Belediyesi Kurban Bayramı Esenyurt Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title