Haberler

Esenlerli İzcilerin Türkiye Turu Sürüyor

Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği İzcilerinin Türkiye Turu Devam Ediyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında Erzurum Allahü Ekber Şehitleri'ni Anma kampına katılan Esenlerli izciler, Bingöl ve Kütahya kamplarıyla tecrübelerine tecbüre kattılar.

Esenler'deki sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirmek için birbirinden ilginç projelere imza atan Esenler Belediyesi, bu çerçevede düzenlenen etkinlik ve organizeleri de kayıtsız, şartsız desteklemeye devam ediyor. Esenler'de faaliyet gösteren izcilerin etkinliklerine destek veren Esenler Belediyesi, Türkiye İzcilik Federasyonu`nun düzenlediği 6. Allahuekber Dağları Şehitleri'ni a anma programından sonra Bingöl'de gerçekleştirilen İstanbul Mahalli Kış Kampı'na da sponsor oldu. Bingöl ile Elazığ arasında bulunan Gençlik Spor Müdürlüğü'nün kayak merkezinde gerçekleştirilen kampta, Esenler adına faaliyet gösteren izcilerimiz isimlerine uygun bir performans sergilediler.

Esenlerli izciler daha sonra Kütahya-Gediz Muratdağı İzcilik Tesisleri'nde İstanbul Mahalli Kış Kampı'na katılarak kış şartlarında tatbiki izcilik eğitimi aldılar. Esenler'in ismini Muratdağı'na yazan izciler, burada ikinci bir kampa daha katıldılar. Uluslar arası düzeyde düzenlenen Obalar – Ekipler Kış Kampı'na da iştirak eden Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği İzcileri, böylece her türlü hava şartlarında ve değişik mekânlarda eğitim alarak büyük tecrübe kazanmış oldular.

İzciliği "prensip ve ilkeler silsilesi ile yetişmek" olarak tarif eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Antlarında da olduğu gibi izci, vatanına karşı görevlerini yerine getirir. Başkalarına her zaman yardımda bulunur. Kendini, bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için elinden geleni yapar. Böyle yetişecek nesle her zaman destek oluruz. Oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Esenlerli izciler de Esenler Belediyesi'nin kendilerine verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve belediye çalışanlarına teşekkür ettikten sonra, "Belediyemizin desteği sayesinde Türkiye genelinde düzenlenen kamplara katılabiliyoruz. Gittiğimiz yerlerde Esenler'i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" dediler.

İzciler Esenler'de buluştu

Diğer taraftan "Dünya Düşünce Günü" nedeniyle İstanbul İzci Kulüpleri, Esenler'de buluştu. 2010 yılını değerlendiren İzci kulüpleri, yaptıkları faaliyetleri tek tek masaya yatırdı.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen program öncesinde konferans salonunun girişinde, izcilerin yazdığı şiir, kompozisyonlar ile yaptığı resimler sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa toplam 33 izci kulübü katıldı. İzci kulüpleri, sırasıyla barkavizyon gösterisi eşliğinde 2010 yılında yaptıkları çalışmaları anlattılar. Yaklaşık 2,5 saat süren program sonunda; Kadir Adıyaman, Taner Tamtürk, Azam Özkan ve Cengiz Yılmaz'dan oluşan jüri, yaptığı değerlendirme sonucu; izcilerin yazdıkları şiirlere, kompozisyonlara ve yaptıkları resimlere çeşitli ödüller verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
title