Haberler

Esenler Hükümet Konağı'nın Temeli Törenle Atıldı

Esenler Belediyesi'nin teşebbüsleriyle arsası hazır hale getirilen Esenler Hükümet Konağı'nın temeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı törende atıldı.

Esenler Belediyesi'nin teşebbüsleriyle arsası hazır hale getirilen Esenler Hükümet Konağı'nın temeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı törende atıldı.

Temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda milletvekili, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hükümet konağının yapımı belki biraz geç oldu ama ben öyle inanıyorum ki güzel oldu, iyi oldu. Belki bundan 5 yıl önce yapsaydık bu kadar güzel bir mimaride, yapıda olmayabilirdi. Muhtemelen de öyle olurdu. ve bugün inşallah geride bıraktığımız zamanı telafi etmek amacıyla hızlı bir şekilde inşaatını gerçekleştirip 2013 yılının sonunda, 1.5 yıl sonunda tamamlamak suretiyle Esenlerimizde yeni bir adres merkezi oluşturacağız. Artık Esenler'de bugünden itibaren adres tarifi, 'hükümet konağının kuzeyi, güneyi' şeklinde yapılacaktır. Esenler'de yer tarifi daha kolay olacaktır. Planlaşmayı sonraya, yapılaşmayı öne aldık. Artık adresler daha kolay tarif edilebilecek" diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, hükümet konağının bu noktaya gelmesini sağlayan süreçten bahsetti ve şöyle konuştu:

"Güzel bir günden öte, bugün Esenler için tarihi bir gün. Hükümet konağı denildiğinde herkes bıyık altından gülerdi ve biraz da ironik bakardı. Esenler Hükümet Konağı'nı bu noktaya getirebilmek için hep birlikte el ele vererek çözmeye çalıştık. Uğraş içerisine girdik ve çalıştık, bir sürü yere başvurduk. Başbakanımıza gittik, bakanlarımıza olayı intikal ettirdik, valimizle görüştük. İstanbul'un tarihinde ilk defa özel idare Esenler'den başlayarak bir hükümet konağı alanı kamulaştırması yaptı. Önümüzdeki yıl açılışını yapacağız. Ben buranın bu noktaya gelmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Bugün, Esenler'in mutlu sona adım attığı hususi bir gün. Peş peşe gerçekleşen hayalleri içerisinde en güçlü hayallerinden birisi. Hükümet konağı arzusunun gerçekleşmesi için ne kadar uğraşıldığına şahidim. Birlikte böylesi bir günün heyecanını paylaşmak bizleri onurlandırıyor. İstanbul çok çabuk büyüyen bir şehir. Bu büyüyen şehirde insanlarımız her gün daha yoğun kamu hizmetleri almak istiyor. Esenler için çaba sarf ediliyor. Bu şehrin insanları bahtiyar. Ama biz daha çok bahtiyar etmek için canla başla uğraşıyoruz. Pek çok hizmetleri veriyoruz, açılışlarını yapıyoruz" dedi.

HÜKÜMET KONAĞI HAKKINDA

İstanbul tarihinde ilk defa, İl Genel Meclisi'nde Esenler Hükümet Konağı için kamulaştırma kararının çıkmasının ardından Menderes Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alanda temeli atılan hükümet konağı ile, Esenler'de 18 yıllık hasret de sona erecek. Halen Fevzi Çakmak Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir binada kiralık olarak hizmet veren Esenler Kaymakamlığı, hükümet konağının inşa edilmesiyle tüm birimleriyle tek

bir yerde toplanarak, Esenler halkına daha iyi hizmet verebilecek. Esenler Hükümet Konağı, zemin kat, 2 bodrum katı ve 5 normal kat olmak üzere toplam 8 katlı olarak hizmet verecek. Hükümet Konağında 216 kişilik konferans salonu, 60 araçlık otoparı ve 750 metrekarelik bir meydan da olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İdris Naim Şahin İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title