Haberler

ESENLER'DEN SPORA 1.5 MİLYON KATKI

Güncelleme:

Esenler Belediyesi, ilçede 5 yılda spor kulüplerine ve başarılı sporculara yaklaşık 1 milyon 500 bin lira katkıda bulundu.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da, düzenlenen bir törenle amatör spor kulüplerine ve okullara spor malzemesi yardımı yaptı. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törene; AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Hakkı Çakır, kulüp yöneticileri ile çok sayıda antrenör, sporcu ve veli katıldı. Törende Esenlerli milli futbolcu Emre Çolak da sporcularla bir araya geldi.

SPOR LİSESİ TALEBİ

Programda konuşan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler'in sporda son yıllarda artan başarısına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıl 5 bin sporcumuz çeşitli müsabakalarda Esenler'in başarısı için ter döktü. Esenler tarihinde futbolda ilk defa geçen yıl Türkiye finallerine yükseldik" dedi. Ercan ayrıca Esenler Belediyesi'nden bu kadar genç nüfusa sahip Esenler'e bir spor lisesi talep ettiklerini dile getirdi.

ESENLER'E SPOR KÖYÜ SÖZÜ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediye olarak spor faaliyetlerine verdikleri öneme vurgu yaparak, "İstanbul'da ilk defa belediye meclisinde karar alarak meclis kararıyla başarılı sporcuları ödüllendiren ilk belediyeyiz" diye konuştu. Kemer Mahallesi'nde spora yaptıkları yatırımlardan söz eden Göksu, "Burayı bir spor vadisi, spor köyü haline getireceğiz" dedi.

EMRE ÇOLAK'IN ADI VERİLECEK

Esenler'de bir tesise Esenlerli milli futbolcu Emre Çolak'ın ismini vereceklerini açıklayan Göksu, "Emre Çolak kardeşimiz Esenler'de doğmuş, büyümüş ve Esenler'de her türlü etkinliğe katılıyor. Bizde vefa çok önemlidir. Biz gösterdiği vefadan dolayı bir tesisimize kendisinin adını vereceğiz inşallah" dedi. Milli futbolcu da, kendisine bu gururu yaşattığı için Başkan Göksu'ya teşekkür etti. Ardından Göksu, Çolak'a günün anısına bir çiçek takdim etti.

ÇAMURLU DEĞİL YEMYEŞİL SAHALAR

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da Esenler'in spor yatırımlarının sevindirici düzeyde olduğunu söyleyerek, "Esenler'de çamurlu sahalardan yemyeşil sahalara geldik. Bugün milli takımımız hayallerimizi gerçekleştirmiştir. Belki de Avrupa Şampiyonası'nda Fransa'da tarih yazacağız. Gençlerimiz hayallerinin peşinde koşsun, bunun için devamlı çalışsın, saygı duysun ve başarsın" diye konuştu.

ESENLER İSTANBUL'UN GÖZ BEBEĞİ

Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ise, "Düne kadar Esenler İstanbul'da kenarda kalmış bir ilçeydi. Şimdi yapılan hizmetlerle İstanbul'un göz bebeği haline geldi. Ben başarılı çalışmalarından ve spora yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Göksu'ya teşekkür ediyorum" dedi.

1 MİLYON 500 BİN LİRA DESTEK

Programda Göksu, Esenler Spor Kompleksi sporcusu olan ve Güreş Milli Takımı'na seçilen 3 milli güreşçiyi de ödüllendirdi. Ardından da protokol üyeleriyle birlikte Esenler'deki 12 amatör spor kulübünün temsilcilerine ayakkabıdan eşofmana, toptan formaya kadar tüm spor malzemelerini dağıttı. Spor malzemeleri, amatör spor kulüplerinin yanı sıra bu yıl ilk kez ilçedeki tüm okullara da spor malzemesi verildi. Bu yıl yaklaşık 230 bin lira tutarında spor malzemesi dağıtan Esenler Belediyesi 5 yılda ilçede sporu teşvik amacıyla spor kulüplerine ve başarılı sporculara yaklaşık 1 milyon 500 bin lira katkıda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emre Çolak İstanbul Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title