Haberler

Esenler'de Tasavvuf Gecesi

Güncelleme:

Anadolu'yu Mayalayanlar programında mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, Muzaffer Ozak Efendi'yi anlattı.


Ardından Tasavvuf Musikisi'nin güçlü sesi Ahmet Özhan, naif sesiyle Esenler halkına güzel bir gece yaşattı.

Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliklerin en fazla dikkat çeken programı Anadolu'yu Mayalayanlar'da Muzaffer Ozak Efendi anıldı. Ozak'ı öğrencilerinden mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer anlattı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve Belediye Başkan Yardımcıları'nın katıldığı gecede önemli isimler sahne aldı.

DİN VE KÜLTÜR BİRLİKTE

Ömer Tuğrul İnançer, Muzaffer Ozak'ın "Din kültürsüz, kültür de dinsiz olmaz" dediğini hatırlattı ve Ozak'ın tasavvuf alanında yaptığı büyük çalışmalara değinerek söze başladı. İnançer, "Tasavvuf musikisi alanında Türkiye'de ilk çalışmayı Muzaffer Ozak Efendi yapmıştı. Bugün tasavvuf olarak okunan ilahiler aslında tekke müzikleridir. Tasavvufta Allah ve Peygamber aşkı vardır. İnsanlar bunun için ağlarlar. Sahnelerimizde bugün ilahiler varsa bu Muzaffer Ozak Efendi'nin başarısıdır" dedi.

HİÇ YALAN SÖYLEMEDİ

Vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Ramazan'ın feyzinden herkesin yararlanması gerektiğini hatırlattı. Başkan Göksu, "Ramazan ayı paylaşma, yenilenme ve arınma ayıdır. Hayatımızın her gününü Ramazan ayı gibi mübarek yaşamalı, bu doğrultuda Müslüman olmalıyız. Her gece Allah dostlarını bu alanda anıyoruz. Bizler o güzel gönül sultanlarını sizlere tanıtmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Göksu, Ozak'ın örnek kişiliğinden de söz ederek, "O, hayatı boyunca bir kere bile yalan söylememiş çok büyük bir gönül sultanıydı" dedi.

AHMET ÖZHAN KONSERİ

Anadolu'yu Mayalayanlar programının ardından Ömer Tuğrul İnançer, sahneyi Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ahmet Özhan'a bıraktı. Özhan, söylediği ilahilerle Esenler halkına unutulmayacak bir gece yaşatırken, sahnede bu ilahileri söyleyebildiği için bu yolu kendilerine açan Muzaffer Ozak Efendi'ye de teşekkür etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konserin ardından Ahmet Özhan'a verdiği konserle Esenlerliler'e yaşattığı güzel dakikalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Tuğrul İnançer Ahmet Özhan Esenler Göksu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title