Haberler

Esenler 'De Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Esenler Belediyesi tarafından Esenler Hükümet Konağı’nda yapılan 6.5 büyüklüğündeki 30 saniye süren depremin ardından tahliye ve arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Esenler Belediyesi tarafından Esenler Hükümet Konağı'nda yapılan 6.5 büyüklüğündeki 30 saniye süren depremin ardından tahliye ve arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Yaralılar sedyelere konarak pencereden halatlarla sarkıtılarak indirildi.

Esenler Belediyesi toplumda afet bilinci oluşması için Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ile birlikte Esenler Hükümet Konağı'nda deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikata Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da izleyici olarak katıldı. Senaryo gereği 6.5 büyüklüğündeki 30 saniye süren depremin ardından yaralılar tahliye edildi. Siren sesleri ile başlayan tatbikatta ilk olarak binada bulunan personel dışarıya çıktı. Sis makinası ve işaret fişekleri ile gerçeği aratmayan tatbikatta içeride kalan yaralılar için arama kurtarma ekipleri devreye girdi. Bu sırada İGDAŞ ekipleri ise olası bir yangına karşı doğalgaz vanalarını kapattı. Üst katlarda yaralı olarak mahsur kalan vatandaşlar itfaiye merdiveni ve sedye ile halatlara sarkıtılarak indirildi. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bahçede kontrollü bir şekilde yakılan ateşi söndürdü. Tatbikat binadan halatlarla inen kurtarma görevlisinin Türk bayrağını açması ile son buldu.

"Önceliğimiz vatandaşımızı bilgilendirmektir"

Arama kurtarma ekibinin içinde doktor, zabıta, öğretmenine kadar birçok meslek dalından vatandaşın olduğunu ifade eden Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) İşletme Şefi Nihat Duman, "Ekibimiz profesyonel bir şekilde görev yapmaktadır. Ekibimizde görev alan personelimiz gerekli tüm eğitimlerini almıştır. Tatbikatımızın amacı beklenen afetlere ve depremlere hazır olmaktır. Burada birinci önceliğimiz vatandaşımızı bilgilendirmektir. Senaryo gereği yapılan kurtarma çalışmaları başarı ile sonuçlanmıştır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hükümet Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title