Haberler

Esenler'de 2 Kişinin Öldüğü Çarşaflı Kuyumcu Soygununa Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Haber: Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA

Esenler'de 2 kişinin öldüğü kuyumcu soygunuyla ilgili biri tutuklu ikisi firari 3 Gürcistan uyruklu şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 37'şer yıla kadar hapis istemiyle  dava açıldı.

Esenler'de 2017 yılının Aralık ayında meydana gelen olay şöyle oldu: Olay günü Gürcistan uyruklu Raibuli Abralava, Shorena Kukhilova, Giorgi Shonia ve Nika Darchia araç ile Esenler'e gitti. Araçtan inen ellerinde siyah renkli eldiven, başında şapka ve montunun kapüşonu kafasına olan Raibuli Abralava ve ellerinde eldiven ve kafasında başörtüsü bulunan Shorena Kukhilova saat 10.30'da  kol kola kuyumcuya girdi. Shorena Kukhilova bozuk Türkçesiyle saatleri sordu. Daha sonra  Raibuli Abralava ve Shorena Kukhilova saatlerin oldukları bölüme doğru yöneldi. Ali Nihat Koçer, Abralava ve Kukhilova'ya saatleri göstermeye başladı. Diğer kardeş Eyüp Sedat Koçer ise Raibuli Abralava ve Shorena Kukhilova'nın hareketlerinden şüphelendi ve dükkanın kapısını gözetlemeye başladı. Yaklaşık 1-2 dakika sonra siyah çarşaf giyinmiş olan Giorgi Shonia ile Nika Darchia  ellerinde silahlarla dükkana girdi. Bu sırada Eyüp Sedat Koçer  içeri giren şüphelilere silahla bir kaç el ateş etti.  Giorgi Shonia yaralanarak yere düştü.

İKİ ŞÜPHELİ ARAÇLA OLAY YERİNDEN KAÇTI

Giorgi Shania da silahla Eyüp Sedat Koçer'e bir kaç el ateş etti. Arkadan gelen Nika Darchia ise kuyumcunun kapısından geri çıktı ve olay yerinden koşarak uzaklaştı. Raibuli Abralava da Ali Nihat Koçer'e öldürme kastıyla ateş etti ancak vuramadı. Eyüp Sedat Koçer'in tezgahın üzerinde bulunan Raibuli Abralava bir çok kez ateş etti. Bu sırada Shorena Kukhilova dükkan tezgahının kenarına eğilerek elleri ve ayakları üzerinde sürünerek dışarı çıkmaya çalıştı. Eyüp Sedat Koçer elinde bulunan silahın kabzasıyla Shorena Kukhilova'ya vurdu, Kukhilova ise sürünerek dışarı çıktı. Eyüp Sedat Koçer, şüphelilerin arkasından kuyumcunun giriş kapısına doğru yöneldi, bu sırada Ali Nihat Koçer de elinde silahla dışarıya doğru yöneldi. Eyüp Sedat Koçer ani bir şekilde hamle yaparak dükkanına girdi ancak göğsünü tutarak "Vuruldum ağabey hakkını helal et" diyerek yere yığıldı. Nika Darchia olay yerine park ettiği araçla Shorena Kukhilova'yı da alarak olay yerinden kaçtı.  Yaralanan  Giorgi Shonia'nın sürünerek kaçmaya çalıştı. Ancak vatandaşlar Giorgi Shonia'yı yakalayarak, polise teslim etti. Eyüp Sedat Koçer kaldırıldığı hastanede  Raibuli Abralava ise olay yerinde hayatını kaybetti.

HAPİS İSTEMLERİ

Savcılık soygun girişimine ilişkin 2'si firari biri tutuklu olan toplam 3 şüpheli hakkında dava açtı. Tutuklu şüpheli Giorge Shonia (28) ile firari şüpheliler Nika Darchia (23) ve Shorena Kukhilava (27)  hakkında, "Yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Ruhsatsız  ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "Yağmaya teşebbüs", "Mala zarar verme" ve "Silahla tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15'er yıldan 37'şer yıla kadar ayrı ayrı hapisleri istendi. İddianame kabul edildi, şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title