Haberler

Esenler Caddeleri Prestijleniyor

Güncelleme:

Esenler'in cadde ve ana sokaklarını 'prestij cadde' konseptiyle düzenleyen Esenler Belediyesi, Esenler'i baştan aşağı yeniliyor.

Proje tamamlandığında ilçedeki cadde ve sokaklar, şehir estetiğine uygun bir görünüm kazanacak.

Esenler'de cadde ve sokakları daha modern ve konforlu bir şekilde baştan aşağı yenileyen Esenler Belediyesi, "Prestij Caddeler Projesi" kapsamında ilçedeki birçok caddeye ait yol ve kaldırımları şehir mobilyaları ile yeniden inşa ederek modern bir görünüme kavuşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yürütülen proje ile Esenler'deki caddeler, yaya ve araçların maksimum konforda kullanabilecekleri standartta düzenlenerek şehir estetiğine uygun, kente yakışır bir görünüm kazanıyor. Proje çerçevesinde araçların cadde ve sokaklarda gelişigüzel, uygunsuz şekilde park etmeleri önlenirken; genişletilen kaldırımlar sayesinde de yayaların rahatça yürüyebilmeleri sağlanıyor. Yeni yapılan prestijli cadde projesi engelli vatandaşlara da büyük kolaylıklar sunuyor. Ulaşım erişilebilirliğine imkân veren düzenlemeler ile cadde ve sokaklar engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor.

Toplam bin 307 cadde ve sokağın bulunduğu Esenler'deki cadde ve sokakların büyük bölümünde çalışmalar yürüten Esenler Belediyesi, ilçedeki tüm cadde ve sokaklarda gerekli alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yapıyor. Proje ile her mahalleye bir prestij cadde kazandırmayı hedefleniyor.

Hizmet yelpazesini her zaman geniş tutan Esenler Belediyesi, prestij cadde konseptiyle araçların park sorununa da yeni alternatifler geliştiriyor. Sokaklarda belli aralıklarla araçların park amaçlı kullanabileceği cepler yapılıyor.

Cadde ve sokaklar prestijleniyor

İlçe dahilindeki prestij cadde ve sokaklarda yaptığı çalışmalar ile Esenler'in çehresini baştan aşağı yenileyen Esenler Belediyesi, bugüne kadar büyük bir aşama kat etti. Bütün mahallelerin alt ve üst yapı çalışmalarını yenileyen Esenler Belediyesi, bütün cadde ve sokakları baştan aşağı modernize etti. Prestij cadde kapsamında; Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak Mahallelerini tretuar, bordür, asfalt çalışmaları ile yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği Atışalanı Caddesi'nde de tretuar ve bordürün yüzde 90'ı tamamlanırken; cadde asfalta hazır hale getirildi.

Namık Kemal Mahallesi'ndeki Namık Kemal Caddesi'nde 300 metrelik bir bölümde bordür ve tretuar çalışmalarını bitiren Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mahallesi'nde Karaosmanoğlu Caddesi'ndeki çalışmalarda da son aşamaya gelindi.

Havaalanı Mahallesi'nde ise; hem Taşocağı Caddesi hem de Günday Sokak'ta prestij cadde projesini uygulayan Esenler Belediyesi, Esenler'in en işlek caddelerinden Anadolu Caddesi ile Davupaşa Caddesi'nde de tretuar ve bordür çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamladı.

Kemer Mahallesi'nde 939. sokak ve 943. sokakta baskı beton çalışması ve dekoratif duvar kaplama çalışmaları yapan Esenler Belediyesi, her iki sokağı da asfalta hazır hale getirdi.

Cazibe merkezi haline gelecek

Belediyenin her alanda vatandaşlarına hizmet götürdüğünü belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, başta ana arterler olmak üzere Esenler'in tüm cadde ve sokaklarını Esenler'e yakışır bir hale dönüştürme adına hızla çalıştıklarını ifade etti. Prestij cadde projesi ile alışveriş ve iş potansiyelinin artarak ilçenin cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Göksu, "Esenlerlilere hak ettikleri hizmeti sunmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz" dedi.

Vatandaşlar, projeden memnun

Prestij cadde projesinden memnun olan vatandaşlar da cadde ve sokakların düzenlemesiyle Esenler'in daha güzel bir görünüm kazandığını söylediler.

Kaldırımların genişletilmesiyle sokakta rahatça dolaşabildiğini belirten Şükran Algül, " Kaldırımlar daracıktı, yürüyemiyorduk. Şimdi çok iyi oldu. Çoluk çocuğumuzla beraber güvenli bir şekilde dolaşabiliyoruz. Belediyeden Allah razı olsun" dedi.

Proje ile araçların kaldırımları işgal etmesinin önlendiğini söyleyen Necati Özal, " Önceden arabalar kaldırımları işgal ediyordu, yayalar için yürüme alanı bile kalmıyordu. Önceleri kaldırımlara araçlar çıkıyor ve kaldırım taşlarını kırıyorlardı. Yağmur yağdığında taşların içinde sular birikiyor ve yürürken üzerimize sıçrıyordu. Çok şükür artık bu sorun kalmadı. Esenler çok güzelleşti. Yollar biraz daraldı ama araç trafiğinden kurtulduk" dedi.

Esenler'in prestijinin arttığını ifade eden Ali Atlı da "İlçemizin görünümü güzelleşti. Caddeler, daha modern bir görünüm kazandı. İnşallah yapılan bu düzenlemeler işlerimizi de olumlu etkiler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title