Haberler

Eşek Arıları Suntadan Petek Yaptı

Ordu'da Eşek Arılarının Normalde Çiğnenmiş Bitkisel Maddelerden Yaptıkları Peteklerini Bu Kez Şantiyedeki Suntalardan Yapması Görenleri Şaşırttı.

Ordu'da eşek arılarının normalde çiğnenmiş bitkisel maddelerden yaptıkları peteklerini bu kez şantiyedeki suntalardan yapması görenleri şaşırttı.

Yeryüzünde geniş bir dağılım gösteren ve Karadeniz Bölgesi'nde eşek arısı olarak bilinen arıların, Osmaniye köyünde inşaat şantiyesindeki suntalardan petek yapması görenleri şaşırttı. Yol yapım çalışmalarındaki işçilerin şantiyesinde bu ilginç petekleri gördüğünü söyleyen Bahadır Acar (27), " Eşek arılarının yuvaların içi, çiğnenmiş bitkisel maddelerin tükürükle karışmasından oluşmuş, kağıda benzer peteklerden döşeli olduğunu biliyordum. Ancak peteklerin suntalardan yapıldığını ilk defa gördüm" dedi.

Arıların henüz bilmediği bir nedenden bu ilginç petekleri terk ettiğini belirten Bahadır Acar, "Çevredekilerin de dikkatini çeken petekleri bulunduğu yerden alarak iş yerime getirdim. Gören herkes hayretler içerisinde peteklere bakıyor" diye konuştu.

(HA-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title