Haberler

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

Türkiye Hukuk Platformu'na üye hukukçular, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal saldırıyı protesto etti.

Türkiye Hukuk Platformu'na üye hukukçular, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal saldırıyı protesto etti.

Beyoğlu'nda Tünel'de bir araya gelen Türkiye Hukuk Platformu'na üye Uluslararası Hukukçular Birliği adına konuşan Avukat Necati Ceylan, Suriye'de yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kadın, çocuk ve sivil ayrımı yapılmaksızın kimyasal silah kullanıldığını hatırlatan Ceylan, "İdlib halkına yönelik saldırılar, uluslararası anlaşmalar ve teamüller uyarınca savaş suçu kapsamına girmektedir. Bunlar uluslararası sözleşmelerdeki bütün maddelere aykırıdır. Demek ki bunların amaçları sömürünün, emperyalizmin devamı. Bu yönden dünkü katliamı şiddetle kınıyoruz." dedi.

TBB'nin "hayır" kampanyası

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Sarı da açıklamasında, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için "hayır" propagandası yaptığını belirterek, Barolar Birliğinin kendilerini temsil etmediğini aktardı.

Barolar Birliğinin siyasi muhalefetin bir parçası haline geldiğini aktaran Sarı, "TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'na, geleceğe dair siyasi hedefleri varsa, bunu baro üzerinden yapmamalarını ve cübbelerini çıkarıp siyasete soyunmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Türkiye Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title