Haberler

Esed'in Bombaları Suriyeli Meryem'i Yatağa Mahkum Etti

Suriye'nin İdlib kentinde yaklaşık 4 ay önce hava saldırısında iki bacağını kaybeden 15 yaşındaki Meryem Hamdo, tekrar yürüyebileceği günün hayalini kuruyor.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Suriye'nin İdlib kentinde yaklaşık 4 ay önce hava saldırısında iki bacağını kaybeden 15 yaşındaki Meryem Hamdo, tekrar yürüyebileceği günün hayalini kuruyor.

Rejim güçlerinin hava saldırısında evlerine bomba düşen ve yaralanan Meryem Hamdo, tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Ağabeyinin yaşamını yitirdiği saldırıda bacakları kopan kız çocuğu, önce İstanbul'da ardından Kahramanmaraş'ta tedavi edildi.

Kalacak yeri olmadığı için Gaziantep'teki İhsan ve Hizmet Derneği'nin 3 katlı "iyilik evinde" kalan Hamdo, ülkesine, ailesinin yanına döneceği günün umuduyla yaşıyor. Ailesinin fotoğraflarına bakarak hasretini dindirmeye çalışan Meryem Hamdo, elektronik protez takılması için yardım bekliyor.

Tekrar yürüyebileceği günün hayalini kuran Hamdo, ailesinin yanına dönmek ve tekrar okuluna devam etmek istiyor.

Hamdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de evlerinde kardeşleriyle oturduğu sırada uçak sesi duyduğunu ve bombanın evlerine düştüğünü anlattı.

Bu saldırıda ağabeyinin gözlerinin önünde öldüğünü kendisinin de bacaklarının koptuğunu anlatan Hamdo, saldırının ardından sadece bir kişinin kendisini kucaklayıp arabaya bindirdiğini hatırladığını ifade etti.

Hamdo, tedavisine Türkiye'de devam edildiğini, sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Tedavi olduktan sonra İstanbul'u gezip görmek istediğini aktaran Hamdo, "İstanbul'u gezdikten sonra Suriye'ye dönmek istiyorum. En çok istediğim şey, Suriye'ye ailemin yanına dönmek. Arkadaşlarımla, gezmeyi dolaşmayı özlüyorum. Yine arkadaşlarımla okula gitmek istiyorum ama uçak saldırısı çok oluyor. Bir gün okul varsa, 10 gün olmuyor." dedi.

Meryem Hamdo, okulların, çocukların hedef alınmaması çağrısında bulundu.

- "Elektronik protez lazım"

İhsan ve Hizmet Derneği Başkanı Ali Kırmızı da Meryem Hamdo'yu Türkiye'de misafir ettiklerini belirterek, ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Meryem'in bombalı saldırıda iki bacağını da kaybettiğini anımsatan Kırmızı, "Kızımızın tedavisi sürüyor. Şu anda oturamıyor bile. Yerleri olmadığı için burada misafir ediyoruz. Yaraları iyileşme döneminde. Günlük pansumanı var, hastaneye götürüp getiriyoruz. Biz burada normal protez yaptırıyoruz ama iki bacağı da olmadığından yürümesi için elektronik protez olması lazım ama biraz pahalı. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Meryem İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title