Haberler

Esder Genel Başkanı Çelikus:

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (Esder) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Son Günlerde Yaşanan Belirsizlikler Yüzünden Enflasyonun Yükseldiğine Dikkat Çekerek, "Kaosun Mağduru Esnaf Oldu. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Olarak Türkiye'nin Belirsizlik Ortamından Bir An Önce Çıkmasını İstiyoruz" Dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, son günlerde yaşanan belirsizlikler yüzünden enflasyonun yükseldiğine dikkat çekerek, "Kaosun mağduru esnaf oldu. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak Türkiye'nin belirsizlik ortamından bir an önce çıkmasını istiyoruz" dedi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de son günlerde yaşanan kaosu değerlendirdi. Kaos yüzünden ekonomideki belirsizliklerin daha da arttığına dikkat çeken Çelikus, Mart ayı enflasyon rakamlarının belirtilen resmi rakamların çok üzerinde olduğunu söyledi.

Çelikus, "Türkiye'de demokrasinin işlemesini istemeyen bazı çevreler oluşturdukları kaos ortamıyla zaten kötüye giden ekonomiyi adeta körüklediler. Krizden toplumun bütün kesimleri etkilendi" dedi.

Mahmut Çelikus, TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarının gerçekçi olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Mart ayında ÜFE yüzde 3,17 oldu. ÜFE'nin yıllık artışı 10,50 olarak açıklandı. Tüketici fiyat endeksi 0,66 beklenirken, Mart ayı TÜFE yüzde 0, 96 olarak açıklandı. TÜFE'deki yıllık rakam da yüzde 9,15 oldu. Ancak Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, enflasyon hedefinde yüzde yüz yanıldık diyor. Çünkü yaşanan belirsizler yüzünden fiyatlar daha da arttı. Bugün esnaf ve sanatkarlarımız bir ürünü sattığı fiyattan tekrar gidip alamıyor. Esnaflarımız krizden önce 10 YTL'ye aldıkları 5 litrelik sıvı yağı bugün 16,5 YTL'ye alabiliyorlar. Böyle olunca ürünlerin tüketiciye de daha yüksek fiyattan satılıyor. Biz ürün fiyatlarına baktığımızda açıklanan enflasyon rakamlarını gerçekçi bulmuyoruz. Aldığımız ürünlerin fiyatları yüzde 20 ile yüzde 50 arasında yükseldi. Fırsatçılar yüzünden biz enflasyonun yüzde 30'un üzerinde olduğunu düşünüyoruz." Yaşanan krizlerin faturasının her zaman halka kesildiğine dikkat çeken Çelikus, Türkiye'nin bir an önce kriz ortamından çıkmasını arzuladıklarını belirtti. Çelikus, güçlü ekonominin ancak demokrasinin hakim olduğu ortamda gerçekleşeceğini söyleyerek, siyasi irade üzerindeki baskıların kalkmasını istedi. Türkiye'nin öncelikli sorunları işsizlik ve ekonomideki belirsizlikler olduğunu vurgulayan Çelikus, bu taleplere cevap veremeyenleri halkın cevabının sandıkta olacağını söyledi.

(CY-CY-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title