Haberler

Esder'den Maliye Bakanı'na Çağrı

Esder Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Esnafın Güç Koşullarda Çalıştığını Söyleyerek, "Kim Olursa Olsun Devletten Vergi Kaçırana Karşıyız. Maliye Bakanlığı, Önce Mükelleflerin Banka Hesabına Haciz Koydu. Sonra Bunu İptal Etti. Şimdi de Esnaflarımızın Bankada Parası Olduğunu Söyleyerek, Zan Altında Bırakıyor. Esnafımızın Devletimize Değil 5 Milyar YTL Borç Para, 5 Bin YTL Dahi Verecek Durumu Yok" D...

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, esnafın güç koşullarda çalıştığını söyleyerek, "Kim olursa olsun devletten vergi kaçırana karşıyız. Maliye Bakanlığı, önce mükelleflerin banka hesabına haciz koydu. Sonra bunu iptal etti. Şimdi de esnaflarımızın bankada parası olduğunu söyleyerek, zan altında bırakıyor. Esnafımızın devletimize değil 5 milyar YTL borç para, 5 bin YTL dahi verecek durumu yok" dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mahmut Çelikus, Maliye Bakanlığı'nın 130 bin esnafın hesabına haciz koyması ve daha sonra da vergi kaçıranların devlete borç verdiği iddialarına karşı çıktı. Esnafların aylık bin YTL karşılığında işlerini bırakacak kadar zor durumda olduklarını söyleyen Çelikus, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı çağrıda bulundu. "Biz ESDER olarak ister büyük, ister küçük herkesin vergisini tam olarak vermesini istiyoruz" diyen Mahmut Çelikus, Unakıtan'a "Vergi yüzsüzleri varsa bunları

hemen kamuoyuna açıklayın. Akşam eve harçlıksız giden esnaf devlete borç vermiş olamaz. Sayın Bakan'dan isteğimiz devlete 5 milyar YTL borç verip, vergisini ödemeyenleri açıklamasıdır. Biz ESDER olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Ancak bu kişilerin ifşa edilmesi gerekir" açıklamasında bulundu.

ESDER Genel Başkanı Çelikus, esnafların yüksek vergi ve hiper ve gros marketler yüzünden bitme noktasına geldiğini belirterek, "Esnaflarımız zaten 21 çeşit vergi yüzünden bitiyor. Buna bir de büyük mağazaların açtığı haksız rekabet eklenince esnaflarımızın ayakta kalacak durumu yok. Bu zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kitlenin zan altında bırakılması biz esnaf ve sanatkarları derinden üzmüştür. Umarım yetkililer bir an önce vergi yüzsüzlerini açıklayarak, bu ayıba son verirler" dedi.

(ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title