Haberler

Esder: "Dana Eti Diye Domuz Eti Satan Ticari İşletmeler Cezalandırılsın"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Sahil Bölgelerindeki Turistik İşletmelerin, Müşterilerine Dana Eti Diye Yaban Domuzu Eti Yedirdiğini Savunarak, "Halkın Değerlerini, Sağlığını ve İnançlarını Hiçe Sayarak Daha Fazla Para Kazanma Hırsıyla Her Türlü Yola Başvuran Bu Tür Esnaf ve İşletmelere En Ağır Cezaların Verilmesi Gerekiyor" Dedi.

-Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, sahil bölgelerindeki turistik işletmelerin, müşterilerine dana eti diye yaban domuzu eti yedirdiğini savunarak, "Halkın değerlerini, sağlığını ve inançlarını hiçe sayarak daha fazla para kazanma hırsıyla her türlü yola başvuran bu tür esnaf ve işletmelere en ağır cezaların verilmesi gerekiyor" dedi.

ANKARA (ANKA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, sahil bölgelerindeki turistik işletmelerin, müşterilerine dana eti diye yaban domuzu eti yedirdiğini savunarak, bu tür esnaf ve işletmelere ağır cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği tatil beldelerinde bazı esnafların müşterilerine dana eti diye yaban domuzu eti yedirdiğini ileri sürdü.

Domuz etinin yenilmesinin Müslüman inancına göre yasak olduğunu hatırlatan Çelikus, "Sadece Müslümanlar değil diğer dinlere mensup insanlar da domuz eti yemez. Mesela Yahudiler de Müslümanlar gibi bu eti asla kullanmazlar. Farklı dinlere mensup diğer yabancı turistler ise sağlık kaygıları nedeniyle yaban domuzu etini mutfaklarına götürmez. Ülkemize her din ve ırktan insanlar tatil yapmaya geliyor. Bu müşterilerin inançlarını ve sağlığını hiçe sayarak yaban domuz etinin yedirilmesini asla kabul edemeyiz" diye konuştu. Çelikus, domuz etinin Trişinellozis hastalığına yol açtığını kaydederek, dana eti diye yaban domuzu eti satan ticari işletmeleri kınadıklarını bildirdi.

-"DENETİM SIKLAŞTIRILSIN"-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title