Haberler

Eşcinsellerin Onur Yürüyüşü'ne Bağımsız Milletvekillerinden Destek

Eşcinsellerin toplumda kabul görebilmek ve cinsel kimlik nedeniyle işlenen cinayetlerin son bulması için Taksim'de düzenlediği 'Onur Yürüyüşü'ne bağımsız milletvekilleri destek verdi.

Eşcinsellerin toplumda kabul görebilmek ve cinsel kimlik nedeniyle işlenen cinayetlerin son bulması için Taksim'de düzenlediği 'Onur Yürüyüşü'ne bağımsız milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü de destek verdi. Taksim Meydanı'ndan Tünel'e kadar süren yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Lambdaistanbul, İstanbul Lgbtt, Morel Eskişehir gibi çeşitli eşcinsel örgütleri üyesi binlerce kişi, akşam saatlerinde Taksim Tramvay Durağı'nda toplandı. "Susma haykır eşcinseller vardır" "Buradayız alışın" şeklinde sloganlar atarak, Tünel Meydanı'na kadar yürüyen gruba, İstanbul bağımsız milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ile Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de destek verdi. Yürüyüş sırasında pankart ve dövizler taşıyan grup, gökkuşağı renklerinde büyük bir bayrak da açtı.

Yürüyüş sonrası grup adına yapılan basın açıklamasında, öldürülen eşcinsellerin katillerinin yakalanması, toplumda eşcinsellerin kabul görmesi istendi. Açıklamada, "Anayasal eşitlik ilkelerini düzenleyen 10. maddeye ve ayrımcılık karşıtı yasalara 'cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği' ibarelerinin eklenmesini, seks işçilerinin sendikal haklara sahip olmasını, Nefret Suçları Yasası'nın çıkarılmasını talep ediyoruz" denildi. Eylem açıklamanın ardından olaysız şekilde son buldu.

- İstanbul / Beyoglu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title