Haberler

    Eşcinsel penguenler kuluçkaya yattı

    Berlin Hayvanat Bahçesi'nde eşcinsel penguen çift Skipper ve Ping terk edilmiş bir yumurtayı sahiplendi.

    Berlin Hayvanat Bahçesi'nde eşcinsel penguen çift Skipper ve Ping terk edilmiş bir yumurtayı sahiplendi. Berlin Hayvanat Bahçesi'nde eşcinsel penguen çift Skipper ve Ping terk edilmiş bir yumurtayı evlat edindi.

    Bakıcı Norbert Zahmel "Yumurtayı erkek penguenlerden birinin önüne koyduk. Ne yapması gerektiğini hemen anladı. İlk kez eşcinsel bir penguen çiftinin kuluçkaya yatmasını deniyoruz" diye konuştu.

    Berlin Hayvanat bahçesinden bir bakıcı Berliner Zeitung'a yaptığı açıklamada daha önce de Skipper ve Ping'in buldukları taş veya balıkları kuluçkaya yatmak için kullandıklarını aktardı.

    Penguenlerin kuluçka dönemi yaklaşık 55 gün sürüyor. Kuluçkaya yatan penguen çiftinin başarılı olup olamadığı Eylül ayında belli olacak. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada bunun yumurtanın döllenmiş olup olmamasına bağlı olduğu ve bunun şu an için bilinmediğini belirtildi.

    Skipper ve Ping Berlin Hayvanat bahçesinin ilk eşcinsel penguen çifti değil. Hayvanat bahçesi daha önce Stan ve Ollie adlı kral penguen çifte ev sahipliği yapmıştı.

    Sydney Denizaltı Akvaryumu'nda geçen yıl iki erkek penguen başarılı bir kuluçka sürecinin ardından bir bebek penguen sahibi olmuştu.

    2000'li yılların başında New York'taki Central Park Hayvanat Bahçesi'nde de iki erkek çember sakallı penguen ebeveyn olmuştu.

    Reuters, dpa/BW,BÜ

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Yaşam

    Hayvanat Bahçesi Berlin Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title