Haberler

Esat Canan: Dava Açacağım

ABD Büyükelçiliği'ndeki Yemekte PKK'lıları Kastederek "Güneydoğu'nun da Şehitleri Var" Dediği İddia Edilen CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Şehit Olan Güneydoğu'lu Mehmetçikleri Kastettim. Seçim Yaklaşıyor. Şehit Kanı Üzerinden Siyaset Yapılıyor. Söz Konusu Haberleri Yayınlayan Gazete ve Televizyonlara Dava Açacağım" Dedi.

ABD Büyükelçiliği'ndeki yemekte PKK'lıları kastederek "Güneydoğu'nun da şehitleri var" dediği iddia edilen CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Şehit olan Güneydoğu'lu Mehmetçikleri kastettim. Seçim yaklaşıyor. Şehit kanı üzerinden siyaset yapılıyor. Söz konusu haberleri yayınlayan gazete ve televizyonlara dava açacağım" dedi.

Canan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, söz konusu toplantıda asla tartışma olmadığını ya da "PKK'lılar şehit oldu, PKK'lıları kastettim" gibi bir cümle sarfetmediğini belirterek, "Edip Başer'le bazı noktalarda ayrılsak bile teşekkür etti. Toplantıda, yaptığım konuşmaya hiçbir milletvekili arkadaşım tepki göstermedi. Onur Öymen, 'farklı şeyler söyledin, iyi oldu' diye elimi sıktı. Ben Güneydoğu'lu Mehmetçikleri, askeri, polisi kastettim. Seçim yaklaşıyor. Şehit kanı üzerinden siyaset yapılıyor" dedi. Söz konusu haberler yapılırken kendisine görüş için başvurulmadığını söyleyen Canan, haberi yayınlayan gazete ve televizyonlar hakkında tazminat davası açacağını, dava dilekçesi üzerinde çalıştığını belirtti.

HEDEF GÖSTERİLİYORUM

Sözlerinin ciddi şekilde çarpıtıldığını söyleyen Canan, "Şahsıma ve partim CHP'ye karşı yıpratma kampanyası yapılmak isteniyor. Mehmetçik benim şehidim. Bundan kuşku duyanlar mı var? Şemdinli'den bu yana aleyhimde linç kampanyası başlatıldı. Çeşitli odaklara hedef gösteriliyorum. Türkiye'de linç kültürü geliştiriliyor. Farklı görüşler ileri sürenler sürekli hedef gösteriliyor. Hrant Dink olayı neydi? Tek sorumlu tetiği çeken mi? İki gündür fotoğraflarım gösterilerek, demediğim şeyler söyleniyor. Hrant Dink'i öldüren gibi bir fanatik çıksa ne olacak? Milletvekiliyim ama bazı şeyleri güvercin tedirginliği içinde söylüyorum" dedi.

TALABANİ TÜRKİYE'YE DAVET EDİLSİN

Geçmişte Mesut Barzani ve Celal Talabani'nin Türkiye'ye yardımcı olduğunu, artık Irak Devlet Başkanı olan Talabani'nin Türkiye'ye davet edilmesi ve görüşülmesi gerektiğini söyleyen Canan, "Talabani ile Türkiye'nin görüşmemesinin tek nedeni Talabani'nin Kürt kimliği. Türkiye'nin Irak ve Kuzey Irak yetkilileriyle teması faydalı olacaktır" dedi.

Türkiye'nin güneydoğu sorununu güvenlik boyutu ile çözemeyeceğini, ekonomik ve kültürel önlemler alınması gerektiğini söyleyen Canan, "Türkiye kendi Kürtlerinden korkmamalı" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title