Haberler

Esas Çinliler İçimizde

Denizli'de Buluşan Tekstil Sektörü Temsilcileri, Çin Tehlikesinin Aşıldığını, Kaliteli ve Markalı Üretimle 2010'da 50 Milyar Dolar İhracatın Yakalanabileceğinde Hemfikir Olurken, Ahmet Nazif Zorlu, Kömürcünün de Dişçinin de Ev Tekstiline Girdiğine Belirterek, "Herkes Birbirinin Ayağına Çelme Takıp, Müşterisini Çalıyor. Çin Tehlikesi Diye Feryat Koparıyoruz. Ama Esas Çinliler İçimizde" Dedi.

Denizli'de buluşan tekstil sektörü temsilcileri, Çin tehlikesinin aşıldığını, kaliteli ve markalı üretimle 2010'da 50 milyar dolar ihracatın yakalanabileceğinde hemfikir olurken, Ahmet Nazif Zorlu, kömürcünün de dişçinin de ev tekstiline girdiğine belirterek, "Herkes birbirinin ayağına çelme takıp, müşterisini çalıyor. Çin tehlikesi diye feryat koparıyoruz. Ama esas Çinliler içimizde" dedi.

Referans Gazetesi'nde Sinan Doğan imzasıyla yer alan habere göre Denizli Sanayi Odası'nın hafta sonu Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlediği "1. Uluslararası Tekstil-Konfeksiyon Zirvesi"nde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kendilerine Çin'den yatırım teklifi geldiğini belirterek, "Tekstil yatırımı yapalım diye bize 300 dönüm yer ayırmışlar. 'İşletme sermayesi bizden, makinelerini siz koyun' diyorlar. Biz kabul etmedik. Mısır'a gidenler neden gidiyor? Naçarlıktan gidiyorlar" dedi.

Türk tekstilinin öldüğünü söyleyenlere çok üzüldüğünü, geçen yıl 300 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydeden Zorlu, "Bunun neresi ölmüş. Tekstile 10-15 yılda 20 milyar dolara yakın yatırım yaptık. Bunları sokağa mı atacağız? Bu kapasite varken 40 milyar dolar, 50 milyar dolar ihracat yaparız. Ülke olarak sanayi politikamız olmadığı için 2 ileri 2 geri yerimizde sayıyoruz. 2.5 milyar dolar ev tekstili ihracatı ile Pakistan'ın, Hindistan'ın gerisindeyiz. Denizli'de kaldırımlarda havlu, bornoz satılıyor. Böyle bir yapıyla bir yere gidemeyiz. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Kalite ve marka yapmamız lazım. İyi servis, kalite ve yenilikçilikle Avrupa'nın Uzakdoğusu olabiliriz" dedi.

Çin'e cin demeyin çarpar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Çin tehlikesinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, "Çin'e cin demeyin, çarpar. Her yıl 20 milyon kişinin iş gücüne katıldığı Çin, dünyaya orta büyüklükte bir sanayi ülkesi hediye ediyor. Ama Türk girişimcisinin başarısından dolayı artık Çin'den korkmuyorum" diye konuştu.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Londra'da, Paris'e, Milano'da tekstille uğraşanların mutlu olmasına rağmen Denizli'deki tekstilcinin mutsuz olduğunu söyledi. Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin ise Gümrük Birliği'nin ve Avrupa Birliği (AB) sürecinin Türk tekstil sektörüne zarar verdiğini belirtirken, teşvik sistemini de eleştirdi. Narin, "Kayseri, Trakya, Denizli'ye zamanında yatırım yapan insanlar cezalandırılıyor" dedi.

50 milyar doları yakalarız

Zirve kapsamında düzenlenen ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın'ın yönettiği panelde konuşan Avrupa Giyim ve Tekstil Organizasyonu (Euratex) Başkan Yardımcısı Bülent Başer, 2010 yılında 500 milyar dolara ulaşacak olan dünya tekstil ihracatında Türkiye'nin pronto (hızlı) moda ile 50 milyar dolarlık pay alabiliriz" dedi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title