Haberler

Esad Güçleri Kürt Mahallelerini Vurdu

Güncelleme:

Esad güçleri, ağır silahlarla Haseke kentindeki Kürt mahallelerini vurdu. YPG saldırıya yanıt verdi ve bir karakolu basarak 30 Esad askerini rehin aldı.

IŞİD'ın üç kentten sağladığı destekle Kobani'ye kapsamlı saldırısı devam ederken Haseke'deki Kürt mahallelerine Esad rejimi tarafından ağır silahlarla saldırı yapıldı. YPG'nin saldırıya yanıt vermesi üzerine çatışmalar geniş kesimlere yayıldı. Bir karakolu basan YPG 30 Suriye askerini rehin aldı.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Kobani'de IŞİD işgali 124. Gününe girerken çatışmalar yeniden şiddetlendi. IŞİD önceki gün Rakka, Talabyad ve Mınbic kentlerinden Kobani'ye ağır silahlarla donatılmış yeni takviye kuvvetler göndermesi sonrasında YPG mevzilerine kapsamlı saldırı başlatmıştı.

"ÇEMBERE ALDIK"

YPG Basın Merkezi, IŞİD'in takviye güç, tank ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların YPG/YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldüğünü açıkladı. Açıklamada, Asayiş, 48. Cadde, Miştenur tepesi yamaçları ve Termik yolundan eşzamanlı saldırıya geçen IŞİD gruplarının YPG güçleri tarafından durdurulduğu, savunma hatlarını kırmaya çalışan IŞİD'lı bazı grupların ise çembere alındığı belirtildi.

"51 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK"

Dün tüm gün ve gece boyunca süren çatışmalar ardından tüm IŞİD'lı grupların püskürtüldüğü kaydedildi. Yaşanan çatışmalarda YPG'nin 1 hammer ve 1 adet askeri aracın imha edildiği, 2 tankın ise koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu imha olduğu belirtilen açıklamada, "Çatışmalarda tespit edilebilen 51 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, 7 cenazeyle birlikte çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 22 kaleşnikof şarjörü ve 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar silahı ve 4 adet B7 roketatar güllesi, 10 el bombası, 2 cihaz ve çok sayıda ilaç ele geçirmiştir" denildi. Çatışmalarda YPG'den ise 7 savaşçının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

REJİM GÜÇLERİ KÜRTLERİ VURDU

Kobani'de çatışmalar devam ederken Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesi içinde bulunan Haseki kentinde rejim güçleri ile YPG arasında çatışmalar baş gösterdi. Rejim güçlerinin Haseke'nin Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik saldırı başlattığı,havan atışları sonrası Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerinde çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği veya yaralandığı ileri sürüldü. Rejim güçlerinin YPG'nin kontrolünde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedef aldığı YPG'nin karşılık vermesi üzerine çatışmaların geniş alanlara yayıldığı ifade edildi.

30 SURİYE ASKERİ YPG'NİN ELİNDE

Rojava merkezli ANHA haber ajansı, YPG/YPJ güçlerinin Suriye askeri güçlerinin saldırılarına karşılık verdiği, bu kapsamda Til Hacer Mahallesinin kuzeyinde yer alan Suriye rejim güçlerine ait bir karakola düzenlenen eylemde karakolun tümden YPG güçlerinin eline geçtiği, 30 rejim askerinin ise silahlarıyla birlikte teslim alındığını duyurdu. Çatışmaların Mesakin mahallesinde şiddetlendiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kobani Suriye Rojava Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (201)

IYI:

beyler en çok güldüğüm şey burada pkk köpekleri sanki namuslarını koruyormuş gibi bu sanal dünyada yani haber sitesinde köpek gibi nöbet tutmaları . orta asyadan geldi o azınlık dediğiniz türkler var ya buraya geldiler sizi bizansın esaretinden kurtardılar türkler ile dayanışma içine girip kendi varlığınızı koruyabildiniz , türkler sayesinde anadoluya yayıldınız , türkler buraya geldiğinden beri türkün hükmü altına girdi ve kıyamete kadarda türk toprakları türkün hükmü altında kalacak sizde burada klavye delikanlılığı yapacaksınız . Türkler gelişecek siz hala burada klavye delikanlılığı yağarak kendi namusunuzu koruduğunuzu sanacaksınız :D . Türk gerçekcidir , Türk soğuk kanlıdır . hainler ise sanalcıdır anca havlamayı bilir :)

83
84
yanıtYanıtla
maho:

pkk insanları ''kürt'' doğduğuna pişman etti. .

50
105
yanıtYanıtla
ayn el ArabmobilWeb@haberler.com:

Esad haklı beyler.kürtler adamların topraklarını işgal etti.ayn el Arab kimin toprağı soruyorum size.yürü esad biji Serok esad

43
99
yanıtYanıtla
aa:

adamsın esed allah yolunu açık etsinde kürtlerin varlığı yanlız türkiye için değil dünya insanlığı için zarar verici

34
105
yanıtYanıtla
cantürk:

Allahına kurban ESAD

74
64
yanıtYanıtla
Turgay Mobil-IOS:

Ule siz haberi kerenize okuyorsunuz kim makul olmuş bu haberde Bitane Kürt öldü yazıyorumu 30 Esad askeri kürtler tarafindan rehin alınmış ellerindeki karakol alinmiş malum olan bu haberde Esad siz neden hala doğruları kabul etmiyorsunuz çatlıyorsunuz demi Kürtler'in zaferlerine daha çok çatlicaksınız zibidiler sizi patlayın

107
25
yanıtYanıtla
Kevin canturkMobil-IOS:

1 TuRk Bin kurde bedeldir kurt urur esat yurur

29
90
yanıtYanıtla
KAWAMobil-IOS:

Kurt dusmanligi yaparak nereye Kadar varacaksiniz cakkallar surusu ...!

97
22
yanıtYanıtla
camgözmobilWeb@haberler.com:

Cehaletten başka bişey değil kürtleri azgınlığa sevkeden Allah ıslah eder de nankörlük leri artık son bulur inşallah

59
58
yanıtYanıtla
BaZIDLy:

nerde bi it var sa kürtlere saldırıyor bu ne kuyruk acısı. . . ama kürtler işid i dagıttıgı gibi esad ın ordusunu da dağıtır . . . . varsa daha da kaşınan onlarıda dağıtmasını bilir adam olacaksınız kürtlere saygı duyup önlerine kırmızı halı sereceğiniz günlere pek yakınır. . .

81
33
yanıtYanıtla
Tüm 201 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title