Haberler

Erzurumlular İftar Sonrası Şerbet Çeşmesine Akın Ediyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Lala Paşa Meydanı’nda bulunan tarihi çeşmeden Osmanlı şerbeti akıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Lala Paşa Meydanı'nda bulunan tarihi çeşmeden Osmanlı şerbeti akıyor. Erzurumlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çeşmede günde 3 ton şerbet içiliyor.

3. Murad döneminde Sadrazamlık yapan Lala Mustafa Paşa adına 2016 yılında yapılan çeşmeden Ramazan ayında Osmanlı şerbeti akıyor. Her gün özel ustalar tarafından yapılan 3 ton Osmanlı Şerbeti iftardan hemen sonra şebeke suyunun hattına bağlanıyor.

İftardan sonra Cumhuriyet caddesinin trafiğe kapatılmasıyla birlikte çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikler arasında faytonlar, İslami kitap fuarları, kadayıf dolması ikramları yer alırken en çok ilgi Şerbet Çeşmesine gösteriliyor. Erzurumlu vatandaşların akın ettiği çeşmede 3 ton Osmanlı şerbeti 2 saat içerisinde tükeniyor.

Ramazan ayının son gününe kadar iftar sonrasında Lala Paşa Meydanı'nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden şerbet ikramında bulunulacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Paşa Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title