Haberler

Erzurumlu Kadınlar Çilek Yetiştiriyor

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (Er- Kadın) Tarafından Hazırlanan ve Sosyal Riski Azaltma Projesi'nden (Srap) Onay Alan Çalışmayla Çiftçi Kadınlara Çilek Yetiştirilmesi Konusunda Eğitim Verilmeye Başlandı. Proye Katılan 20 Kadın Çiftçiye Çilek Dikimi, Bakımı ve Hasadı Konularında Pratik Kazandırılıyor.

ERZURUM Girişimci Kadınlar Derneği (Er- Kadın) tarafından hazırlanan ve Sosyal Riski Azaltma Projesi'nden (SRAP) onay alan çalışmayla çiftçi kadınlara çilek yetiştirilmesi konusunda eğitim verilmeye başlandı. Proye katılan 20 kadın çiftçiye çilek dikimi, bakımı ve hasadı konularında pratik kazandırılıyor.

Er- Kadın tarafından hazırlanan ve Sosyal Riski Azaltma Projesi’nden onay alan 40 bin YTL'lik ‘Çiftçi Kadınlara Çilek Eğitimi Projesi’ ile alternatif üretim konusunda eğitim veriliyor. İki aşamalı eğitimde bir ay boyunca teorik bilgi alan kursiyer çiftçi kadınlar, öğrendiklerini tarlada uygulamaya başladı. Ilıca İlçesi'ne bağlı Kahramanlar Köyü'ndeki 3 dönümlük tarlaya eğitmenlerinin öğrettiği şekilde çilek fideleri ekiyor. Sıcak iklime özgü bir meyve olan çileği, Erzurum ekonomisine kazandırmayı hedefleyen Er- Kadın Derneği, böylece çiftçilere alternatif bir ürün sunuyor.

Erzurum'da çok fazla olmayan çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışma yaptıklarını belirten Er- Kadın Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, “İş kadını olabilecek kapasitedeki girişimcileri ortaya çıkarıp, köydeki kadınlarımızı da ekonomik hayata kazandırmayı hedefliyoruz. İki aşamalı eğitimde çiftçi kadınlar, ilk kez üretimini yaptıkları çileği yetiştirmede sorun yaşamadılar.

Erzurum çileğinin diğer yörelerden farkı, hasat döneminin daha geç olması. Böylece, farklı illerdeki çilek üretimi bittikten sonra Erzurum'un ürünü piyasaya girecek. Proje olumlu sonuç verdiği takdirde çilek yetiştiriciliğini daha geniş bir çiftçi kesimine benimsetmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title