Haberler

Erzurumlu Çilek Üreticileri Sertifikalarını Aldı...

Erzurum Çileğini Tanıtmak Amaçlı Gerçekleştirilen Proje Kapsamında Erzurumlu Çilek Yetiştiricilerine Sertifikaları Düzenlenen Tören Eşliğinde Verildi. Törende Konuşma Yapan Vali Celalettin "Bu ve Benzeri Tanıtımlarda Üzerimize Düşen Görevleri Yapmalıyız."dedi.

Erzurum çileğini tanıtmak amaçlı gerçekleştirilen proje kapsamında Erzurumlu çilek yetiştiricilerine sertifikaları düzenlenen tören eşliğinde verildi. Törende konuşma yapan Vali Celalettin "Bu ve benzeri tanıtımlarda üzerimize düşen görevleri yapmalıyız."dedi.

Aziziye Çay Bahçesi'nde düzenlenen törene Vali Celallettin Güvenç, eşi Turan Güvenç, Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, UNDP Birleşmiş Milletler Koordinatörü Cenk Türkkan ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

Çilekle yapılan ürünlerin de sergilendiği törende konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, çilek yetiştirmenin çok zor olmadığını belirterek şunları söyledi; "Diğer ürünlerden evinin önünde yetiştirebilirsin, onu toplayıp yiyebilirsin, ama para kazanamazsın. Dışarısıyla rekabet edemezsin.Bunu ben kendim söylemedim, hocalarımız söylüyorlar.Bilimsel raporlarda tespit ettik bunun üzerin ziraat fakültesinden arkadaşlar hep beraber deneme yaptık ve gördük ki çilek verimli. Diğer bölgelere göre avantajlarımız var. Çileğin otunu çapalamazsan para kazanamazsın. Dünya ile rekabet edemezsin.Fukaralığı yenemezsin. Çoluk çocuğun köyde durmaz İstanbullara gider. Oralarda ya iş bulur, ya bulamaz. Benim köylüm çileği,çapasını sorun etmeyecek.

Konuşmaların ardından vali Güvenç eşliğinde yetiştiricilere sertifikaları verildi

(FD-İRT-Y)

06.12.2007 17:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title