Haberler

Erzurum Valisi Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde İncelemelerde Bulundu

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Bazı Kurum Amirleri, Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde Bulunan Ahırları Gezerek, Yeni Doğmuş Buzağılara Biberonla Süt Verdiler. Vali Celalettin Güvenç ve Beraberindekiler, Beethoven, Mozart ve Venassa'nın Eserlerinden Oluşan Klasik Müzik Eşliğinde Süt Verimi Artan İnekleri de İncelediler.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve bazı kurum amirleri, Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde bulunan ahırları gezerek, yeni doğmuş buzağılara biberonla süt verdiler. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, Beethoven, Mozart ve Venassa'nın eserlerinden oluşan klasik müzik eşliğinde süt verimi artan inekleri de incelediler.

Ilıca yolu üzerinde bulunan Erzurum Tarımsal Araştırma Enstitüsünü beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ve bazı kurum amirleriyle birlikte ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç, burada ilk olarak Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal'dan brifing aldı. Enstitü çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Güvenç, daha sonra ahırlarda 1 hafta önce tohumlama yöntemiyle dünyaya gelen buzağılara biberonla süt verdi. Vali Güvenç, klasik müzik eşliğinde süt verimi artan inekleri de inceledi.

Klasik müziğin ineklerdeki süt verimini artırdığını ifade eden Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal, "Seçilen 4 parçayı dönüşümlü olarak sabah ve akşam sağımlarında ineklere dinletiyoruz. İlk gözlemlerimiz ineklerin birtakım sağım özelliklerinde klasik müziğin olumlu etkisi olduğu yönündedir. Ayrıca müzik dinletilen ineklerin sağımdan önce sağım odasının kapısına gelerek beklediklerini ve süt veriminde artış olduğunu da gözlemledik. Klasik müzik dinletilen ineklerin sağım sürelerinde de azalma olduğunu gördük. Çalışmada ele alınan tüm özelliklere ait net sonuçları yapılacak hassas analizler sonunda bilimsel olarak ortaya koyacağız" diye konuştu.

(AA-ST-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title