Haberler

ERZURUM VALİSİ MEMİŞ GENÇLİĞİNİZE GÜVENMEYİN, AŞI OLUN

Güncelleme:

ERZURUM'da kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtları gezen Vali Okay Memiş, öğrencilere aşı çağrısı yaparak Gençlerimiz, gençliğine çok güvenmeden aşı olmalı dedi.

Vali Okay Memiş, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Atatürk Üniversitesi Kampüsü'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Kazım Karabekir Kız Yurdu'nda incelemelerde bulundu. Yurda kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerle sohbet eden Memiş, Erzurum'da hem Atatürk Üniversitesi'nde hem de Erzurum Teknik Üniversitesi'nde toplamda yaklaşık 65 bin öğrencimiz var ve yurt kapasitemiz özel yurtlarla beraber 25 bin 500. Erzurum, bu anlamda Türkiye'de yurt anlamında öğrencilerimizin sorun yaşamadığı önemi illerden birisi diyebiliriz. Memnuniyetle ifade edebilirim ki, Erzurum'da bütün üniversite öğrencilerimizin ihtiyaç duyması halinde onları yerleştirebilecek durumdayız. Hatta şu anda ilk yerleştirmeden sonra yaklaşık 5-6 bin civarında da kontenjanımız bulunmakta. Onları da yedek listede olan çocuklar yeni de müracaat etmeleri halinde onların da hepsini yerleştireceğiz. İhtiyaç hasıl olursa ki, şu anda çok olacak gözükmüyor kamu misafirhanelerini de bütün öğrencilerimizin emrine açacağız. Geçici süreyle de olsa diye konuştu. Yurtlarda ve fakülte dersliklerinde gereken tedbirlerin alındığını belirten Memiş, öğrencilere de aşı çağrısı yaparak Hem okulda hem de yurtta öğrencileri kendi malzemelerini alabilecek, alamayanlara her türlü kolaylığı ve yardımı zaten sağlayacağız. Ama en önemlisi; gençlerimizin gençliğine çok güvenmeden aşı olmaları. Çok önemli bir şey bu. Başka türlü bu salgını kontrol altına alamayacağız dedi.

'30 SINIFTA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERDİK'

Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilk ve orta dereceli okullarla ilgili de bilgi veren Memiş, şunları söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Erzurum'daki toplam 150 bin öğrenci ile 11 bin öğretmenle eğitime yaklaşık iki haftadır başlamıştık. Bu süreç devam ediyor. Bu arada memnuniyetle şunu ifade edebiliriz ki; okulların açık olmasından dolayı Erzurum'da vaka artışı olduğunu söyleyemeyiz. Yer yer okullarımızda pozitif vakalı çocuklarımızı gördük. Şu anda da yaklaşık 30 civarında sınıfımızda da yüz yüze eğitime ara vermek durumda kaldık. Ama hemen o çocuklar negatife döndükten sonra yeniden yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Okulların tamamı değil, sadece sınıfta bir karantina uygulaması yapıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kredi Yurtlar Kurumu Okay Memiş Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title