Haberler

Erzurum: Vali Güvenç, Çatakkaya Köyü'nde İncelemelerde Bulundu

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Geçen Hafta Meydana Gelen ve Tüm Köyü Saran Yangında Büyük Zarar Gören İspir'in Çatakkaya Köyü'nde İncelemelerde Bulundu.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, geçen hafta meydana gelen ve tüm köyü saran yangında büyük zarar gören İspir'in Çatakkaya Köyü'nde incelemelerde bulundu.

İspir Kaymakamı Ziya Polat ve İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temur ile birlikte Çatalkaya Köyü'ne giden Vali Güvenç, burada evi ve ahırları yanan vatandaşları dinledi. Tamamı kar altında olan ve yangının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen halen dumanların çıktığı köyde zarar gören ailelerle görüşen Vali Güvenç, yangının nasıl çıktığı hakkında bilgi aldı. Hiçbir can kaybının olmamasının işin tek teselli kaynağı olduğunu söyleyen Güvenç, köy odasında toplanan vatandaşlara uygun bir yere yeni bir köy kurdurulmasını önerdi. Vali Güvenç, "Biz istiyoruz ki yeni kurulacak köyde çoluk çocuğumuzun geleceğini düşünelim. Onların geleceği daha iyi olsun. Yangından zarar gören vatandaşlarımıza devlet olarak her türlü desteği vereceğiz. Onların yanlarında olacağız" dedi.

24 ev ve 3 ahırın kül olduğu Çatalkaya Köyü'nde evi yanan vatandaşların diğer ailelerin yanlarına yerleştiği görüldü.

Bu arada, Vali Güvenç'in yangın çıktığı tarihte il dışında olduğu ancak, olay günü yangının söndürülmesi ve evi zarar gören vatandaşların sıkıntılarının acilen giderilmesi için il dışından gerekli temasları sağladığı belirtildi. Vali Güvenç'in beraberinde getirdiği ayakkabı ve iç çamaşırı ve kışlık giyecekler köylülere dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title