Haberler

Erzurum'un Dumlubaba Suyu Ambalajlanacak

Dünyayı Tehdit Eden Küresel Isınmaya Karşılık Olarak Erzurum'un Kuzeyinde, 'Cennet Suyu' Olarak Nitelendirilen ve Fırat Nehri'nin Kaynağı Olan 'Dumlubaba'dan Çıkan Suyun Ambalajlanması İçin Çalışmalara Başlandı.

DÜNYAYI tehdit eden küresel ısınmaya karşılık olarak Erzurum'un kuzeyinde, 'Cennet suyu' olarak nitelendirilen ve Fırat Nehri'nin kaynağı olan 'Dumlubaba'dan çıkan suyun ambalajlanması için çalışmalara başlandı. Kutsal olarak bilinen Dumlubaba suyunun mutluka ambalajlanarak pazarlanması gerektiğini söyleyen İl Genel Meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu, ''Dumlubaba suyunun hadislerde mehtedildiği, isminin Kur-an'ı Kerim'de geçtiği anlatılmaktadır. Buna Cennet suyu denir. Böyle mistik değerler, reklam aracı olarak kullanılabilir. Dumlubaba'yı değerlendirmemiz gerekir'' dedi.

Erzurum İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumuna Dumlubaba suyu damgasını vurdu. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından söz alan Sanayi ve Ticaret ve Dumlubaba Suyu Komisyon Başkanı, İl Genel Meclisi üyesi AKP'li Tahsin Bayramoğlu, hazırlanan rapor hakkında bilgi verdi. Türkiye'de 1990'larda başlayan ambalajlı su üretimi ve tüketiminin yeni bir sektör oluşturduğunu belirten Bayramoğlu şunları söyledi:

''Su kaynaklarının küresel ısınma nedeniyle giderek azaldığı, çevresel sorunların arttığı günümüzde Erzurum için doğal su kaynakları büyük önem kazanmaktadır. Kentin kuzeyinde bulunan Dumlu Dağı'ndan çıkan Dumlubaba suyu, değerlendirilmesi gereken önemli bir su kaynağıdır. Saniyede 200 metreküp debisi olan suyun artık ambalajlanarak satılması gerekmektedir. Ayrıca buradan çıkan su hakıknda vatandaşların olumlu kanaatleri bulunmakta olup, Dumlubaba Suyu'nun Kur-an'ı Kerim'de ve hadislerde methedildiği rivayet edilmektedir. Bu gibi mistik değerler, işletmecilikte reklam aracı olarak da kullanılabilir.''

3 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Yapılan fizibilite raporunda tesisin 3 milyon dolara mal olacağının tahmin edildiğini kaydeden Bayramoğlu, İl Özel İdare imkanlarıyla tesisin maliyetinin aşağıya çekilebileceğini belirtti. Tahsin Bayramoğlu'nun sunumunun ardından meclis üyeleri arasında 'su' tartışması yaşandı. Bazı meclis üyeleri önerinin bir an önce hayata geçirilmesini isterken, İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temur, gerekli araştırmaların yapılmasından sonra kararın oylanmasını istedi. Yaşanan kısa süreli tartışmaların ardından rapor, yapılan oylamayla kabul edildi. Komisyon, fizibilite çalışması yapacak ve çalışmaların tamamlanmasının ardından Dumlubaba suyu projesi hayata geçirilecek.

İkram TEKMANLI/ERZURUM, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title